imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noul Apple Watch: LTE și un design actualizat


Profetul nostru preferat, atunci când vine vorba despre viitoarele produse Apple, Mark Gurman a primit niște informații destul de interesante, din partea unei surse anonime, referitoare la Apple Watch. Se pare că următorul smartwatch Apple ar putea fi complet independent de iPhone și ar putea avea chiar și un design nou.

Încet, dar sigur, Apple Watch ar putea ajunge în punctul în care ar putea fi luat ca un dispozitiv independent, după două generații (și jumătate). Astfel, el ar putea părăsi categoria de accesorii inteligente și ar putea să-și îndeplinească rolul predestinat. Această tendință a început deja cu Seria 2. GPS-ul încorporat a făcut posibil să putem pur și simplu să mergem la o alergare, la înot sau orice altă activitate sportivă, doar cu ceasul de pe încheietura mâinii.

Cipul LTE ar putea pune în mod evident punctul în i, pentru că nu vom mai avea nevoie să avem telefonul la noi nici măcar pentru a primi notificări, a asculta muzică sau pentru a descărca date  necesare navigației. Nu este o surpriză faptul că jurnalistul Bloomberg, Mark Gurman, a primit informații despre acest subiect de la sursa “foarte familiarizată cu subiectul”. Tânărul profet menționează, de asemenea, că cipul LTE probabil că nu se va regăsi în fiecare model, similar cu iPad-urile. Nu vrem să speriem pe nimeni înainte ca ceva să se întâmple, dar ar fi bine să ne pregătim pentru un preț mult mai mare.

Sursa lui Gurman spune, de asemenea, că Apple este deja în discuții cu furnizorii de servicii de telefonie mobilă americani și europeni. Cipul LTE va fi probabil furnizat de Intel, cealaltă opțiune existentă, Qualcomm nefiind în prezent în cele mai bune relații cu compania din Cupertino. Nu se știe deocamdată momentul în care această caracteristică va fi introdusă, iar jurnalistul spune că nu ar trebui să fim optimiști: există o șansă reală ca debutul său să nu fie aibă loc în 2017.

Dacă aceasta nu ar fi o veste suficient de interesantă în sine, autorul Daring Fireball, John Gruber, a supralicitat. El a adăugat la aceste informații faptul că smartwatch-ul care nu a avut nici o schimbare reală a designului încă din 2014, ar putea beneficia de un design nou pentru cea de-a treia generație.

Nu știm încă ce înseamnă asta. Nu credem că este de așteptat ceva extraordinar, deoarece forma ceasului are limitările sale. Le-ar putea face mai subțiri, ceea ce ar de înțeles; sau le-ar putea face în cele din urmă circulare și am văzut deja brevete referitoare la acest design. Niciuna dintre opțiuni nu sună rău.

sursa: Bloomberg și The Verge

MBP
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.