imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

AMD Vega

Noua placă video AMD Vega din MacBook Pro este ucigătoare


Primele rezultate benchmark ale recent îmbunătățitului MacBook Pro au fost lansate. Iar noua placă video AMD Vega chiar a îmbunătățit performanțele grafice.

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, am vorbit despre faptul că Apple a ridicat ștacheta pentru computerele din gama high-end începând cu 15/ 11/ 2018. De acum înainte, consumatorii pot cere o configurație care să includă o placă video AMD Pro Vega 16 sau AMD Pro Vega 20 – bineînțeles cu anumite costuri adiționale – în locul dotării standard cu AMD Radeon Pro 560X.

AMD Vega

Bineînțeles, este firesc să presupunem că o placă grafică mai puternică va asigura performanțe grafice mai bune. Dar acum avem și confirmarea. Primele teste de benchmark oferă o definiție precisă sintagmei performanță mai puternică.

Scorul Open CL de 72799 care poate fi văzut în imagini a fost câștigat de un MacBook Pro de 15” cu procesor Core i7 Intel, de 2.6 GHz, placă videoRadeon Pro Vega 20, 16GB RAM și 1TB SSD. Poți vedea rezultatele versiunii cu procesor i9 pe Geekbench, unde acesta a obținut punctaje OpenCL de 75817, 76017 și 80002.

Să stabilim un reper clar. Computere cu specificații similare și o placă video Radeon Pro 560X au obținut un scor OpenCL de 65000. Deci, este evident că noua placă grafică poate duce la o îmbunătățire a performanței.

În același timp, trebuie să ne amintim că, așa cum se întâmplă în cazul oricărui test de benchmarking, acesta nu reflectă exact comportamentul din timpul uzului cotidian. Este vorba despre un mod de a măsura “puterea brută” a unui dispozitiv. Totuși, este un test util atunci când vrem să comparăm două dispozitive.

Sursa: MacRumors

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.