imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noua aplicație de Dating de la Facebook


Introducerea unei secțiuni de dating în aplicație este un pas natural în evoluția celei mai mari rețele sociale. Acum știm cum va arăta aceasta.

Se pare că Facebook se întoarce la rădăcini. Legenda spune că Zuckerberg și echipa sa au început să dezvolte sistemul pentru a putea merge la mai multe întâlniri romantice la universitate. Cu toate acestea, întregul concept s-a dezvoltat atât de rapid încât, în ianuarie 2018, existau mai mult de 2,2 miliarde de utilizatori activi pe platformă. În paralel cu acest lucru, scopul originar al aplicației a fost domolit: aplicația creează relații între oameni.

Bineînțeles, toate bune și frumoase, dar nu putem să nu observăm că ar fi o mare greșeală să nu folosești o platformă cu 2.2 miliarde de utilizatori pentru a oferi și un serviciu de dating.

În urmă cu două luni, la conferința F8 Developer, Facebook a anunțat că lucrează deja la un concept și că utilizatorii vor avea în curând șansa să folosească platforma pentru dating. De această dată, Jane Manchun Wong a reușit să realizeze o variantă internă de testare a serviciului, și nu s-a temut să facă o serie de capturi de ecran.

Facebook susține că versiunea curentă este doar pentru testare și nu pentru crearea unor relații mai apropiate între angajați, chiar mai mult compania le-a cerut angajaților să ofere date false.

În cadrul aplicației, utilizatorii pot alege între mai multe identități de gen, își pot dezvălui locația și genul partenerilor pe care doresc să îi cunoască.

Cu toate acestea, simplul fapt că sistemul este acum testat nu înseamnă că acesta va fi până la urmă implementat. În cazul unei companii mari, multe concepte nu ajung la utilizatorii finali.

Probabil, Match Group, compania care gestionează Tinder, s-ar bucura ca aplicația celor de la Facebook să nu fie lansată, mai ales că, de la aflarea știrii, acțiunile au scăzut cu 17%. Deși este adevărat că principiile după care funcționează cele două platforme nu sunt aceleași. Zuckerberg a susținut că platforma sa va susține crearea unor relații reale și nu doar găsirea de întâlniri întâmplătoare, cum se întâmplă de obicei în cazul Tinder. Totuși, este în egală măsură adevărat că Zuckerberg nu poate anticipa cum vor folosi utilizatorii aplicația sa.

Facebook a confirmat că imaginile publicate de The Verge sunt reale, și că aplicația este într-adevăr testată, însă compania nu este încă dispusă să ofere mai multe detalii.

Sursa: The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.