imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nokia Home Test: Monitor pentru supravegherea copiilor sau a casei?


Putem considera următorul articol ca fiind un test pe termen lung, pe măsură ce am folosit Nokia Home (anterior Withings Home) mai mult de șase luni. Este vorba despre acel gadget care va sta pe dulap, colectând praf, doar că de data aceasta o va face literalmente, nu la figurat.

Să începem cu numele produsului, care, să fim onești, este unul relativ clar: în timp ce am avut câteva funcții destul de clare de utilizat în cazul termometrului inteligent și al cântarului inteligent,  avem un dispozitiv multifuncțional cu noul produs introdus de Nokia Health, care poate îndeplini o multitudine de sarcini chiar și într-o gospodărie. Prietenii tăi ar putea crede că acest dispozitiv nu este bun de nimic, în timp ce tu poți argumenta că ai deja unul acasă, iar familia îl îndrăgește foarte mult. Poate nu oricine are nevoie de el acasă, dar dacă îl cumperi, dispozitivul va îndeplini o mulțime de roluri diferite.

Nokia Home este în esență o cameră video și un senzor de calitate a aerului, construite într-un dispozitiv cilindric. Camera este de 5 MP, înregistrează cu 1080p și are o viziune de noapte destul de bună. În afară de asta, conține și un difuzor de 2W, astfel încât poți vorbi prin dispozitiv și poți arunca o privire la ceea ce se întâmplă în casă cu ajutorul unui iPhone sau iPad. În plus, poți face dispozitivul chiar mai interesant datorită luminilor din partea inferioară a cilindrului. Poți chiar să dai drumul unui cântec de leagăn cu o singură atingere a aplicației. Pe lângă toate acestea, Nokia Home înregistrează automat ultimele 12 ore și încarcă clipurile pe un server pe care îl poți viziona din orice platformă în următoarele 48 de ore sau chiar le poți salva.

Cu ce ​​te poate ajuta?

Ceea ce poate fi mai ales atrăgător sunt multele mijloace de utilizare. La început, s-ar putea să-l tratezi ca pe un monitor simplu pentru copii, deși este puțin cam scump pentru a avea doar această funcție. De asemenea, este mai complicat, pentru că trebuie să ai o priză electrică în apropiere pentru ca acesta să funcționeze și apoi trebuie să o așezi astfel încât copilul să nu ajungă la cablu. În acest caz de monitorizare pentru copii, o mulțime de alte funcții, cum ar fi cameră foto, devin destul de inutile. Dacă ai nevoie doar de un monitor pentru copii, există o grămadă de alte opțiuni mai ieftine pe piață.

Poți să urmărești copilul / pisica pe orice monitor, de pe ceas, la televizor

Cu toate acestea, funcția camerei poate deveni extrem de utilă în multe alte cazuri. Un Nokia Home situat chiar vizavi de ușa din față, te poate relaxa în timpul vacanței, deoarece poți seta notificările push pentru a fi trimise de fiecare dată când dispozitivul simte orice mișcare. Vei primi o notificare dacă cineva intră în casa ta. Este posibil ca aceasta să fie situația cea mai bună în care să utilizezi microfonul: în comparație cu a avea doar dovezi, îi poți spune în prealabil hoțului că totul este înregistrat și spre binele lui ar trebui să fugă cât mai repede posibil fără bunurile tale. Lumina prestabilită este, de asemenea, bună tot din acest motiv.

Câte clipuri video am văzut pe internet, unde proprietarul casei a putut înregistra datorită unei camere inteligente, la o înaltă definiție, hoțul care încearcă să-i jefuiască casa? Cu toate acestea, gândește-te cât de fericit ai fi dacă ai putea speria persoana, care pare să îți cunoască toată casa, cu excepția acestei camere. Deoarece Nokia Home se poate încadra discret într-un decor de casă, dar este încă vizibilă, ar putea ajuta mai mult cu prevenirea decât cu securitatea.

Ai auzit probabil acele povești în care cineva a angajat o doamnă care să se ocupe de curățenie și a presupus că acesteia îi plăcea să ia o parte din mărunțișul păstrat într-un borcan. Acum, dacă ai spune acelei persoane că nu are voie să oprească aparatul de fotografiat pentru că înregistrează totul non-stop și nu-i place să fie mutat dintr-o parte în alta, acea persoană se va gândi probabil de două ori dacă merită să-și riște locul de muncă luând mărunțișul. Acesta este un exemplu destul de literal, dar suntem siguri că îl poți interpreta în propria viață în multe feluri (să nu ne gândim totuși la exemplul “șeful vede totul, pentru că asta e prea rău).

Așa cum am folosit versiunea anterioară a acestui dispozitiv pentru a monitoriza ușa din față (deși acoperă un câmp suficient de mare pentru a monitoriza practic întreaga casă), întrebarea este: putem folosi două dispozitive în același timp? Ei bine, răspunsul este da și funcționează destul de simplu în practică: instalarea celui de-al doilea dispozitiv nu a durat mai mult de un minut, iar ambele produse au apărut imediat pe ecran. Ai configurat dispozitivele și notificările de la acestea separat, ceea ce este util. În principiu, poți configura camere pentru a monitoriza întreaga casă în câteva minute, mult mai ieftin decât alte sisteme profesionale și conforme nevoilor tale. Așa cum am spus în testul nostru Nokia Thermo, am dori să afirmăm din nou: dacă folosești acest dispozitiv într-o familie, înscrie-te cu un singur cont și o singură adresă de e-mail. Acest lucru ar putea fi evident pentru unii, dar pentru alții s-ar putea să nu fie.

 

De asemenea, trebuie să vorbim despre senzorul de calitate a aerului adăugat la acest produs, deoarece este, în definitiv, un dispozitiv Nokia Health. Probabil a înregistrat valori bune, deoarece a arătat că aerul este de bună calitate în timpul zilei, în timp ce calitatea a scăzut noaptea (când nu deschizi ferestrele la fel de frecvent, dar utilizezi mult oxigen), toate acestea pe un grafic destul de frumos. De aceea am dezactivat funcția în care dispozitivul aprinde lumina roșie atunci când calitatea aerului este proastă, pentru că acest lucru se întâmplă de obicei în timpul nopții. Dacă ești în căutarea unui senzor de calitate a aerului, vei găsi altele mai bune pe piață, dar, pentru o caracteristică adăugată ca aceasta, este bun.

De asemenea, poate avea luminile aprinse în timpul nopții dacă ai nevoie de ele. Drăguț, dar puțin inutil …

Nokia Home este practic un dispozitiv de monitorizare a locuinței care este ușor de instalat și poate acoperi o mulțime de funcții diferite în multe tipuri de case. Probabil nu vei regreta această achiziție, indiferent dacă intenționezi să o utilizezi în mod activ (monitor pentru copii cu două sensuri) sau pentru un dispozitiv de monitorizare plasat în casă. Dacă luăm în considerare faptul că software-ul Nokia este mult mai fiabil și mai ușor de utilizat decât software-ul Withings plin de bug-uri, iar instalarea este foarte simplă, atunci prețul nu pare atât de ridicat.

Apropo, Nokia comercializează serviciul Home, adică vei putea viziona înregistrările Home în calitate HD de pe server timp de 30 de zile în loc de 48 de ore. Veți obține oricum o perioadă de probă de o lună; prețul abonamentului la acest serviciu este de 7,95 euro pe lună cu 7 zile de stocare și 19,95 euro pe lună timp de 30 de zile de stocare.

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.