imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nokia Body Cardio – Mai mult decât măsurarea greutății


Primul cântar inteligent care oferă rezultate cardiovasculare aprobate medical și care face chiar mai multe. Testat și aprobat, pur și simplu îl iubesc!

Folosesc un cântar inteligent Withings de peste trei ani. Withings a fost achiziționat recent de Nokia, iar noi am primit recentul cântar pentru un test. Nu este un simplu cântar, este mai mult decât atât.

Mulți oameni urăsc să se urce pe cântar, nu se simt bine cu ei înșiși și nici nu vor să se uite în oglindă. Există însă și cei obsedați de kilograme, care se cântăresc în fiecare zi. Dar greutatea nu este tot ce contează. Raportul dintre grăsime și mușchi este și el foarte important. De exemplu, prin alergare excesivă putem pierde mai mult mușchi decât grăsime… Am împărtășit anterior experiența mea cu Apple Watch folosind datele cântarului meu inteligent.

Dar să vedem de ce m-am îndrăgostit de cântarul Nokia Body Cardio.

Mai mult decât măsurarea greutății

Cântarul meu anterior este destul de bun, dar Body Cardio este chiar mai bun. Oferă date mai precise (măsoară cu o precizie de 90 de grame) și efectuează multe alte măsurători pe care dispozitivul anterior nu le putea face. Pe lângă greutate, îmi oferă informații despre grăsime, procentul de apă, masa musculară și osoasă, puls indicele de masă corporală (BMI) și sănătatea cardiovasculară. Ultimul este cel mai tare și îți spun și de ce.

De când am Apple Watch, am început să fac exerciții regulat. La început am alergat, apoi am fost la sală, iar acum le combin. Apple Watch este un motivant excelent și acest cântar inteligent este un companion bun pentru a urmări schimbările și evoluția corpului meu. Mă urc pe cântar aproape în fiecare dimineață, așa că am un grafic foarte frumos despre modificările greutății mele, a grăsimii corporale și a masei musculare. Pe lângă aplicație, pot ajunge la toate datele de pe broswerul desktop și ambele funcționează excelent.

Îți voi arăta un grafic uimitor. Am renunțat la fumat pe 14 aprilie. Obișnuiam să fumez mai mult de un pachet pe zi (uneori două, în cazul lansării iPhone-ului sau Black Friday), așa că era timpul să renunț.

Nu am fumat nici măcar o țigară de atunci. Fac aceleași exerciții și nutriția mea este aceeași. După câteva luni am putut vedea că rata medie a pulsului meu a scăzut. Când fumam, era de aproximativ 80 de bătăi pe minut, iar după ce am renunțat a coborât la 70. Poate medicii au dreptate, iar fumatul are foarte multe dezavantaje?! Se poate vedea o tendință clară descendentă începând cu 14 aprilie.

Dacă arunci o scurtă privire peste grafic, vezi că numărul de măsurători a crescut foarte mult în ultimele două luni. Nu pentru că folosesc cântarul mai frecvent, dar după o actualizare de software, aplicația poate sincroniza datele Apple Watch și în afară de valorile de dimineață, există datele colectate în timpul zilei de ceasul meu. Sunt un cobai destul de bun, pot demonstra pe propria piele avantajele renunțării la fumat și regenerarea corpului meu foarte ușor.

Viteza valurilor pulsului

Asta am menționat deja la început. Este o chestie destul de nouă, monitorizează fluxul sanguin în vene. Nu sunt un doctor, așa că am să citez:

„Body Cardio măsoară viteza valurilor pulsului, recunoscută de comunitatea medicală ca cel mai bun indicator autonom al sănătății cardiovasculare. După ce te cântărești găsești o evaluare detaliată în aplicația Health Mate, împreună cu sfaturi pentru îmbunătățire. Oricare ar fi nivelul tău de fitness, vei vedea clar modul în care adoptarea unor mici schimbări ale stilului de viață – cum ar fi o dietă sănătoasă și o activitate mai intensă – pot avea un impact major asupra îmbunătățirii sănătății arterelor tale.”

Asta înseamnă că dispozitivul îți monitorizează venele și, în funcție de vibrațiile pereților lor, poate măsura viteza sângelui care trece prin corpul tău. Îți oferă o imagine perfectă a tensiunii arteriale, a rigidității și a sănătății cardiovasculare generale. Pură știință!

În cazul meu, aceste valori au scăzut în ultima jumătate de an, deci există o șansă bună să nu sufăr în prezent de niciun fel de boli cardiovasculare.

Pentru mine cele mai importante valori sunt cele legate de greutatea mea – le tratez destul de serios. Datele Pulse Velocity sunt într-adevăr reconfortante, sunt sigur că m-ar ajuta să depistez orice problemă și să mă duc la un medic la timp.

Deși există multe caracteristici noi în Nokia Body Cardio, design-ul său nu s-a schimbat prea mult – este o placă de sticlă simplă și elegantă, în culori întunecate sau deschise. Cel mai bun lucru este ca bateriile reciclabile pot fi schimbate cu o baterie reîncărcabilă. Conectează-l la încărcătorul USB pentru o noapte și va avea suficientă energie pentru a funcționa câteva luni. Aplicația este complet înnoită. Este mai curată și mai transparentă, iar asocierea inițială a devenit mult mai ușoară acum – doar câteva atingeri și este conectată la rețeaua Wi-Fi.

Rezumat

Cântarul meu vechi a funcționat grozav, m-a ajutat foarte mult și m-a motivat să trăiesc o viață mai sănătoasă, dar cel nou este chiar mai bun în orice domeniu. Este mai precis și are noi funcții care ajută la crearea unei imagini mai complexe a corpului. Depinde de tine ce faci cu informațiile. Poate fi util pentru cei care aleargă sau merg la sală și chiar și pentru cei care intenționează să facă asta. Văzând graficele, există o mare șansă să înceapă să o facă imediat.

Nokia Body Cardio nu este ieftin, dar pare scump doar dacă îl compari cu un cântar digital obișnuit. Cu toate acestea, acele dispozitive nu îți măsoară pulsul, nu încărcă toate datele în cloud, nu fac grafice și nu te avertizează în caz de probleme. Aș prefera să abordez tema din următorul punct  de vedere: cât de mult merită ca să-ți prelungești viața cu un an? Sau chiar cu trei, grație cântarului care te-a motivat să trăiești mai sănătos. Dacă tot crezi că este o risipă de bani, există și alte cântare inteligente Nokia la un preț mai accesibil. Îl poți alege pe oricare, singura diferență fiind varietatea de funcții – ele tot încarcă date în cloud și colectează rezultate.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.