imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Noile iPhone-uri ar putea fi optimizate pentru o încărcare mai rapidă și mai eficientă


Conform China Times, Apple va trece la o nouă tehnologie pentru bobinele integrate în iPhone-uri care va permite acestora să se încarce wireless într-un mod mai eficient.

Deși iPhone X, iPhone 8, și iPhone 8 Plus pot fi încărcate deja în mod wireless, doar câțiva utilizatori au profitat până acum de această posibilitate.

Credem că acest lucru poate fi explicat prin trei aspecte: 1. Oamenii nu sunt deocamdată interesați de această tehnologie, 2. Apple încă nu a furnizat utilizatorilor încărcătorul AirPower care ar putea furniza energie pentru 3 dispozitive simultan, 3. Încărcarea wireless nu este mai rapidă decât încărcarea normală, deci deși ne-ar putea fi utilă în multe situații, nu oferă niște avantaje clare, și este mai costisitoare.

Noua tehnologie despre care se spune că ar putea deveni disponibilă odată cu noile modele de iPhone ar putea schimba status quo-ul. Mai precis, este vorba despre o tehnologie care nu mai reprezintă o noutate încă din Era Cuprului, deși nu a fost folosită pentru iPhone-uri. După cum a precizat China Times, Apple va schimba materialul folosit pentru confecționarea bobinelor, renunțând la FPC în favoarea cuprului.

FPC-ul este un material compozit în a cărui alcătuire intră ferite și polimeri, care îi conferă o rezistență relativ ridicată, chiar dacă bobina este subțire. Este vorba despre o rezistență mai mare decât cea a cuprului, astfel că bobina de cupru este de obicei mai mare. Ambele materiale au proprietăți inductive, deși cuprul permite o încărcare mai rapidă.

Deci, în cazul în care informațiile oferite de publicația chineză sunt de încredere, în acest an, cel puțin unul dintre modelele de iPhone ar putea avea o bobină de cupru, astfel ca încărcarea wireless să fie cu adevărat mai practică, mai ales în condițiile în care AirPower va fi în sfârțit lansat…

Source: MacRumors

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.