imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noi opțiuni de securitate în iOS 11


Cea mai recentă versiune beta de iOS 11 conține noi actualizări de securitate care pot deveni utile atunci când apare o situație de urgență. Veți putea apela imediat unul dintre numerele de urgență cu combinația configurată pentru butonul de pornire/oprire, care va bloca, de asemenea, Touch ID-ul ca funcționalitate ascunsă.

O funcție bine cunoscută de pe Apple Watch va ajunge în iOS 11. O veți putea utiliza în caz de urgență. În prezent, dacă scoateți din starea de standby ceasul de pe încheietura mâinii  și apăsați lung pe butonul de pornire, puteți accesa opțiunea Medical ID și apelul de urgență. Prima opțiune vă permite adăugarea de date despre starea dvs., în timp ce a doua va apela automat numărul 112. În curând, aceste funcții vor fi disponibile pe iPhone și vor beneficia și de o opțiune ascunsă.

Noua interfață este desigur foarte utilă, deoarece puteți solicita sau primi ajutor fără să fie nevoie ca cineva să acceseze conținutul telefonului dvs.. Dacă vă gândiți, până la urmă, ultimul lucru care v-ar îngrijora atunci când suferiți un accident și vă pierdeți conștiința sau ajungeți în stare de șoc este dacă cineva face ceva cu telefonul dvs., care conține informații personale, cum ar fi datele cardului bancar, e-mailurile, etc.. De aceea, această interfață apare atunci când telefonul este blocat, în plus când sunt activate acestea de mai sus puteți se va bloca și utilizarea Touch ID-ului. După aceea veți putea deboca telefonul numai folosind codul de acces.

Motivul pentru care blocarea Touch ID-ului este o idee bună este faptul că, în acest fel, utilizatorului nu poate fi forțat să-și folosească amprenta, împotriva voinței sale, pentru accesarea datelor din telefon, mai ales de către autorități. Acesta este un subiect destul de relevant în SUA, Marea Britanie, dar chiar și în Australia. Puteți evita situațiile în care acestea v-ar putea forța să vă deblocați telefonul folosind amprenta, deoarece vă veți putea debloca telefonul numai cu ajutorul codului de acces.

sursa: Apple Insider

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.