imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noi caracteristici în versiunea beta a iOS 11


Cea de-a treia versiune beta pentru dezvoltatori a iOS 11 tocmai a sosit, cu îmbunătățiri minore, noi caracteristici și corecții ale unor erori. Să vedem ce avem în cea mai recentă versiune beta pentru dezvoltatori.

iOS 11 aduce câteva caracteristici noi destul de interesante, cum ar fi File manager-ul, Drag & Drop, noi caracteristici de multitasking, Control Center personalizabil și Dock-ul pentru iPad. Am scris deja câteva articole despre pericolele instalării unei versiuni beta, cum să faceți upgrade la versiunea 11 și cum să vă întoarceți la versiunea 10.

Septembrie este din ce în ce mai aproape, cu toate acestea iOS 11 are încă unele bug-uri pe care Apple urmează să le repare, între timp ei perfecționează funcțiile existente și introduc altele noi. Utilizatorii și dezvoltatorii care testează iOS11 găsesc mereu unele caracteristici noi și bune. Iată o listă:

 • Interfață 3D Touch îmbunătățită pentru Camera și Notes în Control Center.
 • Pagina de notificări a Notification Center-ului a fost modificată. Acum sunt afișate toate notificările imediat ce se glisăm pentru a accesa fereastra vizualizare; un al doilea gest ascendent pentru a vedea notificările mai vechi nu mai este necesar.
 • Pe iPad, acum puteți să închideți aplicațiile din multitasking cu un gest de glisare în sus. Butonul “x” de închidere care exista în versiunile beta 1 și beta 2 a fost înlocuită cu interacțiunea prin glisare.
 • Îmbunătățirea capacității de răspuns a Springboard în timpul operațiunii de drag and drop. Pictogramele aplicațiilor urmăresc mai îndeaproape gesturile cu degetul atunci când le mutăm.
 • Mail-ul își amintește dacă este deschis în modul cu 3 coloane pe ecranele mari de 12,9 inci, atunci când comutați între modul ecran întreg și modul split-screen.
 • Smart Invert se aplică mai corect în tot sistemul de operare.
 • În setările TV Provider, utilizatorii se pot abona la furnizorul local, chiar dacă acesta nu acceptă încă opțiunea Single Sign-On.
 • Setările App Store includ acum posibilitatea de a opta pentru a reda sau nu automat videoclipurile. Utilizatorii pot alege să dezactiveze rularea automată a videoclipurilor în întregime sau numai atunci când sunt conectați la o rețea celulară.
 • OS X Server este listat în aplicația Files; nu funcționează încă.
 • Interfața pentru previzualizările 3D Touch pentru Safari a fost modificată.
 • Pentru dezvoltatori, SafariServices oferă un nou API pentru a îmbunătăți fluxul de autentificare. De exemplu, atunci când Facebook este actualizat, un utilizator care este conectat la aplicația web poate fi autentificat automat în aplicația nativă fără a introduce o parolă.

Asta e tot ce avem pentru azi. Vrei mai multe știri? Puteți găsi și alte informații interesante despre iOS11 aici și anunțurile lunii trecute în dosarul WWDC.

sursa: 9to5mac

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.