imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Noi brevete pentru iPhone 8 și Siri Speaker


Apple a depus de curând mai multe cereri de brevet pentru aceste tehnologii, care sunt suspect de similare cu știrile pe care le avem în prezent despre iPhone 8 și difuzorul Siri. Brevetele în cauză promit un ecran iPhone cu margini curbate, un  Touch ID încorporat în ecran și un difuzor cilindric Siri cu ecran.

De-a lungul anilor, nu au existat niciodată atât de multe informații consecvente despre produsele Apple , iar lucrurile au început să se accelereze pe măsură ce WWDC se apropie. Phil Schiller a vorbit despre asistenții vocali pentru casă într-un interviu, care este un semnal în sine, mai ales în contextul conferinței care se apropie. Ca de obicei în fiecare an, din ce în ce mai multe fotografii fictive despre iPhone-ul următor au fost dezvăluite și există mai multe informații sigure în care ne putem încrede, deși nu știm complet totul.

Apple a înaintat astăzi două cereri pentru brevet de invenție, una privind difuzorul Siri, iar cealaltă pentru iPhone, ambele având informații foarte asemănătoare cu cele publicate în știrile anterioare. Dacă Apple introduce toate lucrurile despre care am vorbit, vom fi cu toții mulțumiți de progresele din acest an.

Speaker-ul Siri

Pe măsură ce timpul trece, tot mai multe companii concurente vin cu o grămadă de dispozitive noi care îndeplinesc aceeași funcție, așa că Apple va trebui să facă schimbări în curând și să introducă propriul asistent pentru casă dacă nu vor să rămână în urma altor companii. De fiecare dată când vorbim despre acest subiect, menționăm că hardware-ul introdus în acest brevet nu va fi de ajuns, ci va trebui să regândească și software-ul. Apple a avut un brevet referitor la integrarea Siri în mesaje, ceea ce ar crea un asistent central și atotcuprinzător pornind de la cel actual.

Documentația actuală se referă numai la hardware, fiind predată sub numele de “dispozitiv electronic cu componente radiale”. Hardware-ul descris în brevet pare destul de asemănător unui design Mac Pro. Apple ar adăuga un ecran tactil, un microfon, un difuzor, un accelerometru, un giroscop și alți senzori în dispozitivul cu formă cilindrică. Toate acestea încorporate într-o soluție deja familiară de tipul Mac Pro.

Chiar și procesul de fabricație ar putea fi similar, iar designul ar fi deja cunoscut. Difuzorul Siri ar putea funcționa ca un dispozitiv central care să fie în conexiune cu anumite funcții ale Apple TV-ului. Surse din interiorul companiei consideră că introducerea acestui produs la WWDC în luna iunie ar putea primi, de asemenea, suport pentru AirPlay, procesorul Apple obișnuit din seria A și, desigur, chipul W1 care a debutat anul trecut. Dacă Apple le-ar lansa pe toate în această formă, probabil că ne-ar plăcea tuturor designul.

iPhone 8

Acum câteva zile, când am avut în mâini telefonul competiției, Galaxy S8, am realizat cât de minunată este ideea designului cu margini curbate, așadar… mult noroc, Apple! Informațiile descrise în brevet vorbesc și despre acest lucru: documentația arată clar că motivul pentru care ar reduce dimensiunea marginii este de a potrivi un ecran mai mare într-o carcasă de dimensiuni mai mici. Nici măcar modelele Plus nu ar arăta mari cu această soluție, așa că abia așteptăm să vedem noul telefon pe care Apple îl lansează în toamnă. Informațiile inițiale au susținut că acest lucru a ridicat unele probleme, de exemplu, plasarea senzorului Touch ID.

Cel de-al doilea punct al acestui brevet se referă la modul în care compania din Cupertino va integra cititorul de amprentă sub ecran. Nimeni nu a reușit să o facă în această formă; acest senzor a fost plasat pe partea din spate a dispozitivului, chiar și pe cel mai recent telefon emblematic Samsung, ca să nu mai vorbim că l-au pus chiar lângă cameră. Se pare că nu a mai existat alt loc. Nu s-a menționat nimic despre încărcarea fără fir în cererea brevetului de invenție, așa că este posibil ca Apple să fi aplicat deja un alt brevet pentru acest lucru.

Atunci când un senzor de amprentă digitală este integrat într-un dispozitiv electronic sau în dispozitivul gazdă, de exemplu, după cum s-a menționat mai sus, este posibil ca autentificarea să se efectueze mai rapid, în special în timp ce efectuezi o altă sarcină sau deschizi o aplicație pe dispozitiv. Cu alte cuvinte, în unele cazuri este posibil să nu fie de dorit ca un utilizator să efectueze o autentificare într-o etapă separată, de exemplu trecerea între aplicații pentru a efectua autentificarea.

Așadar vom repeta ce am mai spus de fiecare dată în fiecare articol despre brevete: conținutul descris în brevete nu prezice întotdeauna funcția produsului final. Cu toate acestea, ne putem aștepta să vedem că aceste brevete intră în joc în cursul anului în cazul actual, deoarece informațiile au fost susținute în știrile publicate anterior.

sursa: Apple Insider și 9to5mac

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.