imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

App Store: Noi aplicații care pot fi testate gratuit


Apple a actualizat liniile directoare privind revizuirea aplicațiilor în App Store, App Store Review Guidelines, adăugând câteva modificări. Datorită noilor reglementări, utilizatorii beneficiază de aplicații gratuite în regim de testare, iar situația serviciilor multi-platformă asociate este de asemenea clarificată.  În plus, sunt puse în aplicare noi măsuri privind protecția datelor utilizatorilor.

Sincer, App Store avea nevoie de astfel de schimbări de ceva timp. Cu greu ar fi putut cineva să găsească o ocazie mai bună decât conferința WWDC din acest an, unde, timp de cinci zile, compania  sărbătorește alături de dezvoltatori.

Liniile directoare actualizate au adus schimbări destul de interesante sub multe aspecte, de exemplu, unele reguli stricte privind aplicațiile care folosesc criptomonede. Acum este clar că: aplicațiile nu pot genera criptomonedă în fundal, promițând o utilizare gratuită. Chiar dacă utilizatorii acceptă termenii și condițiile, acest lucru nu este permis. Apple monitorizează aplicațiile îndoielnice și le elimină pe cele care încalcă regulile.

În ceea ce privește securitatea datelor utilizatorilor, au fost implementate reglementări mai stricte pentru publicitatea în aplicații. Conform regulamentului, anunțurile publicitare trebuie să fie adecvate pentru publicul aplicației și nu pot folosi date sensibile, cum ar fi datele medicale / legate de sănătate conținute în HealthKit, sau datele legate de școală și de clasă din ClassKit în scopuri publicitare. În plus, aplicațiile pentru copii, care sunt aplicații din categoria Kids, nu au voie să utilizeze datele pentru bannere publicitare deloc.

De acum încolo, trebuie să se clarifice dacă ceea ce vede utilizatorul este într-adevăr o reclamă sau nu și trebuie să se ofere butoane ușor accesibile și vizibile pentru închide / treci mai departe (skip/close), astfel ca utilizatorii să poată respinge cu ușurință anunțul.

Apple a clarificat, de asemenea, următoarele: Aplicațiile care funcționează pe mai multe platforme pot permite utilizatorilor să acceseze conținut, abonamente sau funcții pe care le-au achiziționat în altă parte, cu condiția ca aceste articole să fie de asemenea disponibile ca achiziții în cadrul aplicației.

Ce înseamnă acest lucru? Probabil au încercat să lămurească situația referitoare la Steam Link. Deoarece încalcă regulile din App Store prin faptul că acele aplicații pe care utilizatorii le pot cumpăra de la Steam ,și la care pot avea acces prin intermediul aplicației client, nu pot fi achiziționate în App Store.

Apple include, de asemenea, în liniile directoare actualizate faptul că este interzisă încurajarea utilizatorilor să achiziționeze conținut suplimentar de pe paginile web ale dezvoltatorilor externi, în loc să achziționeze conținutul prin App Store.

Este de înțeles, deoarece Apple primește o parte din banii proveniți din achizițiile din aplicații. Deci, dacă permiteau acest lucru, dezvoltatorii și Steam ar putea păcăli cu ușurință sistemul. Din motive de simplitate, aplicațiile care rulează pe mai multe platforme pot permite utilizatorilor să acceseze conținuturi achiziționate în altă parte, dar acel conținut trebuie să fie disponibil și prin achiziții în aplicații. De exemplu, așa funcționează Spotify, prețul abonamentului este același ca și cum l-ar fi cumpărat de la dezvoltatori.

În cele din urmă, aplicațiile fără abonament pot oferi o perioadă de încercare în regim de acces gratuit înainte de a prezenta o opțiune complet deblocată prin crearea unui element IAP neconsumabil la nivel de preț 0 care respectă următoarea convenție de denumire: “Perioadă de testare de 14 zile” (14-day Trial). De exemplu, se poate întâmpla ca cei care nu l-au cumpărat încă, să poată încerca Monument Valley într-o variantă de testare gratuită pentru câteva zile.

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.