imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Nimeni altcineva nu a obținut profituri atât de mari ca Apple


Fortune și-a publicat clasamentul anual, Fortune Global 500, unde enumeră companii din întreaga lume în funcție de veniturile lor. Lista din acest an arată că nimeni altcineva nu a reușit să realizeze profituri mai mari decât Apple.

Celebra listă Fortune 500 prezintă companiile americane de top (care sunt obligate să furnizeze date publice) în funcție de veniturile din anul precedent. Astfel, Fortune 500 nu este o listă bazată pe capitalizarea de piață a fiecărei companii (valoarea totală a acțiunilor), ci pe performanța reală. Aceste cifre sunt extraordinare, deoarece aceste companii reprezintă aproximativ două treimi din PIB-ul Statelor Unite.

Apple a făcut parte din această listă începând de acum 22 de ani. Luna aceasta și, de asemenea, anul trecut, au reușit să obțină clasicul loc 3. Dar dacă privim la profituri, ei bine … Aceasta este adevărata forță Apple și se pare că și Fortune este de acord cu asta. Apple este pe primul loc cu un profit anual de 45,6 miliarde de dolari, depășind mai multe bănci chinezești. Toate acestea chiar și în condițiile în care știrile recente arată că profitul companiei a scăzut cu 14,4%.

Este o sumă imensă de bani. Mai ales luând în considerare faptul că alte companii bine cunoscute, cum ar fi Alphabet (compania mamă a Google), nu au putut obține nici măcar jumătate din această cifră. Ei au înregistrat profituri de 19,5 miliarde de dolari, la fel ca Samsung, care aproape că au fost scoși din TOP10, cu profiturile de 19,3 miliarde de dolari pe care le-au înregistrat în acest ultim an.

Aruncați o privire la performanța Apple de-a lungul vremurilor. În 1995, au ocupat doar locul 42, iar între 1998 și 2005 nu au reușit nici măcar să intre în Global TOP500. După 2005, au început încet să urce scara succesului, pas cu pas, până pe poziția a 9-a în ceea ce privește veniturile, ceea ce reprezintă o realizare uriașă. Să nu menționăm primul loc la capitolul profitabilitate.

Cum spune o zicală interesantă:

Nu banii contează, ci profitul!

sursa: Macrumors

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.