imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Netflix disponibil în România din această seară!


CES 2016 ne-a oferit deja multe surprize plăcute, dar cea mai importantă poate, pentru mulți dintre noi, a fost anunțul făcut astăzi de cei de la Netflix. Reed Hastings, co-fondator și Chief Executive al companiei, a anunțat în cadrul unei prezentări faptul că începând de astăzi serviciile oferite de companie vor deveni disponibile în 130 de noi țări. România se află printre acestea.

Astăzi suntem martorii nașterii unei noi rețele globale de televiziune prin Internet. Cu această ocazie, utilizatori de pretutindeni – din Singapore la St. Petersburg, din San Francisco la Sao Paolo – vor putea urmări simultan show-uri TV și filme – așteptarea s-a terminat. Cu ajutorul internetului, oferim utilizatorilor posibilitatea de a hotărî când, ce și pe ce dispozitiv urmăresc ceea ce doresc.

Compania lansată în 1997 de Reed Hastings și Marc Randolph a început prin a închiria filme online. Încetul cu încetul a crescut, a început să ofere abonamente, a oferit servicii suplimentare cum ar fi sistemul de recomandare al filmelor pentru membrii rețelei pe baza notelor oferite de ceilalți utilizatori ajungând astfel în 2005 la 4,2 milioane de utilizatori. Netflix fusese deja listată la bursă în 2002. Un pas important în dezvoltarea companiei a avut loc în 2007 când au început să ofere servicii de online streaming permițând utilizatorilor să urmărească serialele TV și filmele preferate pe propriile calculatoare. A urmat o serie întreagă de parteneriate care au lărgit gama dispozitivelor pe care Netflix poate fi urmărit: Xbox, PS3, Nintendo Wii, dispozitive Apple, dar și pe televizoare cu acces la internet, set-top box-uri TV, etc. A urmat dezvoltarea zonală: mai întâi s-au extins în Canada, apoi în America Latină și Caraibe. În 2012 au ajuns și în Europa (Marea Britanie, Irlanda și câteva țări nordice). Între timp, au început să-și producă și propriul conținut, obținând numeroase premii Emmy.

Ca să nu o mai lungim, mai merită menționat faptul că puteți testa serviciile Netflix gratuit timp de o lună, iar prețul abonamentelor variază între 7,99 euro/lună și 11,99 euro/lună.

netflixPrice

Aplicația o puteți descărca gratuit de aici.

Vizionare plăcută!

sursa: Netflix

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.