imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Music Memos este soluția simplă pentru compus muzică propusă de Apple


Apple oferă deja soluții foarte elegante muzicienilor din întreaga lume. GarageBand-ul este aproape nelipsit din Mac-ul oricărui muzician. Acum cei de la Apple au venit cu o soluție mai simplă.

Music Memos este o aplicație nouă care îți permite să-ți înregistrezi propria idee muzicală. Dacă opțiunile pe care le aveai până acum se aflau la două extreme, GarageBand-ul fiind considerat de unii prea complex, iar o soluție ca Voice Memos, care-ți permitea să înregistrezi pe baza microfonului, prea simplistă, iată că cei de la Apple au venit cu o soluție care se află exact la mijloc.

Music-Memos-iOS-1

Înregistrarea se poate realiza foarte facil. Pornești aplicația și ești întâmpinat de un ecran cu un buton rotund în mijloc. În momentul în care te-ai hotărât apeși butonul și începe înregistrarea (mai ai și un buton în colțul din dreapta sus al ecranului care te poate ajuta la acordarea instrumentului tău). Pentru a termina înregistrarea apeși din nou pe butonul rotund din mijlocul ecranului, care acum a devenit roșu. Totul a fost foarte simplu, nu? Ei bine, abia de acum apare “magia” aplicației. Dacă selectezi micile pictograme pentru tobe sau chitară bass ca prin minune Music Memos le va adăuga căutând să le adapteze ritmului micii tale improvizații.

Evident, nu te aștepta să obții hit-ul care te va îmbogăți, așa ușor … Pentru asta este necesară mai multă muncă, dar ceea ce obții este un bun punct de plecare. Poți exporta apoi proiectul în GarageBand unde vei putea să-l prelucrezi și rafinezi. Bineînțeles, dacă dorești, ai posibilitatea de a partaja “crochiul muzical” direct în SoundCloud, YouTube sau alte servicii similare.

Bineînțeles că mai sunt și alte aplicații pe care le poți găsi în App Store și care fac lucruri foarte similare. Music Memos însă are avantajul de a fi gratuită și este dezvoltată de Apple – asta aduce cu sine un design curat, exact funcționalitatea de care ai nevoie și modul foarte intuitiv de operare. Cu siguranță aplicația va deveni o favorită a multor fani Apple.

Aplicația o puteți descărca gratuit de aici.

sursa: The Verge

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.