imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Move to iOS, îți ușurează tranziția de la Android la iOS


Tocmai v-aţi hotărât să înlocuiţi telefonul Android cu un iPhone? Acest lucru a devenit mult mai ușor odată cu apariția iOS 9. Modificările din iOS, împreună cu aplicația „Move to iOS” dezvoltată de Apple și publicată în Google Play vă asigură o migrare simplă a datelor de pe vechiul telefon pe noul iPhone.

android-to-ios

Până la apariția noutăților introduse de iOS 9, această migrare trebuia făcută manual, pas cu pas. Există o pagină Apple care te ghidează în realizarea acestor pași, dar, evident, este mult mai ușor ca acest lucru să fie automatizat printr-o aplicație. Ne-am hotărât să testăm și noi această opțiune pentru a v-o putea descrie.

Pașii de urmat sunt foarte simpli. În primul rând, trebuie precizat care sunt versiunile de software minime necesare în cazul celor două sisteme de operare: iOS 9 și, respectiv, Android 4.0. Migrarea se poate face pe modelele de dispozitive iOS – la iPhone este necesar minim un iPhone 5, la iPad trebuie să aveți un model de iPad 4 sau mai nou, pentru iPad mini vorbim de iPad mini 2 și, în sfârșit, dacă doriți să migrați datele pe un iPod touch vă este necesar un dispozitiv care să facă parte cel puțin din generația a 6-a.

După verificarea respectării specificațiilor minime de sistem, următorul pas ar fi să vă asigurați că dispozitivul Android este conectat la internet și, de asemenea, că cele două dispozitive (iOS și Android) au bateria încărcată suficient sau să le cuplaţi la o sursă de alimentare.

Porniţi procesul de setare de pe noul dispozitiv iOS în mod normal și parcurgeţi pașii necesari până ajungeţi în ecranul „App&Data” (aici trebuie precizat faptul că, dacă aţi finalizat deja procesul de setare al dispozitivului iOS, va fi necesar să-l resetaţi). Acolo găsiţi și noua opțiune „Move Data from Android”. Odată selectată această opțiune, un cod de zece cifre va fi generat pe ecran. În acest moment, ne mutăm atenția asupra dispozitivului Android, pentru că a sosit momentul să instalăm aplicația despre care vorbeam la începutul articolului, „Move to iOS”. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Google Play. După ce este descărcată și instalată, pornim aplicaţia, acceptăm termenii și condițiile, iar în ecranul următor introducem codul de 10 cifre furnizat de iPhone.

Va trebui să alegeți datele pe care doriți să le transferați pe noul dispozitiv, opțiunile disponibile în meniu fiind: contul Google, favoritele definite în Chrome, mesajele text, contactele, fotografiile și clipurile video. Pentru a transfera muzica trebuie fie să folosiți un cont Apple Music, iTunes sau un alt serviciu, fie să realizaţi transferul manual (mai multe detalii aici). Revenind: ulterior selectării datelor de care aveți nevoie, apăsați „Next”. În funcție de cantitatea de date pe care le transferați, o să aveți de așteptat mai mult sau mai puțin – în ceea ce ne privește, întreg procesul a durat aproximativ 10 minute.

Imediat ce transferul s-a încheiat, selectați opțiunea „Continue” și urmați restul de pași necesari pentru finalizarea procesului de setup al dispozitivului iOS. Ca în cazul oricărui transfer de date, este indicat să verificați dacă toate informaţiile au fost transmise corect și, eventual, să transferați manual celelalte date de care aveți nevoie, dacă este cazul.

Ce poți face cu vechiul tău telefon?
Poți beneficia de programul nostru de buy-back. Îl aduci în oricare din magazinele noastre, ți-l evaluăm și valoarea acestuia va fi scăzută din prețul noului produs achiziționat.

iStyle_BuyBack_2016_350x600

sursa: Apple

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.