imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Monument Valley se poate descărca gratuit


Monument Valley este unul dintre cele mai premiate jocuri pentru iOS. Acum este disponibil gratuit în App Store pentru prima dată.

monumentValleyAwards

Jocul nu a primit toate aceste premii degeaba. Te poate introduce într-o stare de transă în care să nu realizezi cât timp a trecut decât după ce verifici ceasul. Este un joc de puzzle în care trebuie să rezolvi fiecare nivel pentru a putea avansa. Trebuie să o ghidezi pe prințesa Ida să traverseze o lume cu o arhitectură imposibilă, cu o geometrie plină de iluzii dar care are o logică, ciudată la prima vedere, dar consecventă.

Icon Large

Ai de rezolvat o serie de puzzle-uri 3D. Trebui să apeși pe ecran acolo unde dorești să ajungă Ida și dacă poate ajunge acolo se va duce. Nivelele sunt de o complexitate crescândă, în primele nivele soluțiile sunt simple, este suficient să rotești imaginea pentru a face două planuri să se atingă și să formeze un traseu pentru personaj. La nivelele următoare lucrurile se complică trebuind să apelezi la sisteme mai complexe de comutatoare, angrenaje și scripeți. Jocul este completat și de necesitatea de a reuși să eliberezi drumul de reprezentanții enigmaticului popor de ciori. Lucrurile se complică totuși treptat în așa fel încât să existe o continuitate. Toate acestea mulțumită unui design clar și inteligent care reușește să te introducă în logica jocului treptat fără a-ți da seama, reușind să te ghideze să faci asociațiile potrivite pentru a rezolva puzzle-urile și a o ghida pe prințesa Ida către următorul nivel. În acest fel vei rezolva puzzle-urile intuitiv.

Characterisation caledonia

Grafica este una foarte plăcută, cu forme geometrice simple și culori calde. Sound designul vine să susțină fiecare interacție cu jocul. Este o adevărata plăcere să te scufunzi în această lume și să o ajuți pe prințesa Ida să-și regăsească drumul.

Momentan jocul poate fi descărcat gratuit de aici.

sursa: Monument Valley

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.