imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Monopolul Samsung în ceea ce privește OLED-urile ar putea dispărea


Compania cu sediul în Cupertino este cunoscută pentru faptul că apelează la mai mulți furnizori pentru multe dintre componentele de care are nevoie. Până acum însă, numai Samsung a fost în măsură să furnizeze ecrane OLED. KGI consideră că LG poate deveni un furnizor cu pondere considerabilă în furnizarea de ecrane iPhone începând cu 2018.

Deși aparent Apple și Samsung sunt rivale, cele două companii pot colabora foarte bine atunci când vine vorba de afaceri. De exemplu, singura companie la care Apple a putut comanda noile ecrane OLED, care vor apărea la noul iPhone 8, a fost compania sud-coreeană. Acest deal este unul foarte important și pentru Samsung. Ceea ce este bine, dar acest lucru nu oferă Apple o bază solidă pentru negocieri. Samsung poate cere ce preț dorește pentru aceste ecrane, iar Apple poate doar să fie de acord.

S-ar putea ca acest lucru să nu fie pe placul companiei din Cupertino. Potrivit cunoscutului analist de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo, Apple și LG au ajuns la un acord cu privire la ecranele OLED. Mai exact, un acord de 2,7 miliarde de dolari. LG poate începe să producă ecrane OLED folosind această sumă de bani, iar Apple nu va mai trebui să depindă de un singur producător. Win-win.

Se vorbea despre acest acord de ceva vreme. Ultima dată când am scris despre faptul că LG dorește cu adevărat să ia o bucată de tort din succesul iPhone și pentru asta ar fi dispuși să cheltuiască 3,5 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de ecrane. De asemenea, Apple a avut multe probleme în ceea ce privește aceste ecrane în ultimele luni, unele știri susținând că Samsung nu ar putea produce suficiente ecrane OLED la timp.

Într-un scenariu ideal, Apple ar putea crea o competiție între furnizori și acest lucru ar fi benefic și pentru noi, pentru utilizatori. În prezent, dacă Samsung spune un preț, Apple trebuie să-l accepte și dintr-o dată avem un iPhone cu un preț de aproximativ 1300 de euro. Pe de altă parte, dacă există mai mulți furnizori Apple poate negocia cu aceștia un preț mai mic, ceea ce ar putea duce cu ușurință la un iPhone mai ieftin.

Desigur, această schimbare nu se va întâmpla de la o zi la alta. iPhone-ul 8 nu va fi afectat de acest lucru. Probabil și în ceea ce privește modelele iPhone din 2018, doar 4-6% vor avea ecrane LG conform lui Kuo. Cu toate acestea, până în 2019, acest procent va ajunge undeva între 10% și 20% și ar putea ajunge la 30% până în 2020.

sursa: 9to5mac, Macrumors

dji
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.