imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Modul Portret Lighting și iPhone 7 Plus


Portret Lighting a fost lansat ca funcție unică a iPhone-ului X și a iPhone-ului 8 Plus, deși unii spun că este pur și simplu o limitare a software-ului. Poate iPhone 7 Plus să utilizeze modul Portret Lighting?

Numele lui Steven Troughton-Smith a  apărut și legat de aplicația Files din iOS. Dezvoltatorii din ecosistemul Apple găsesc întotdeauna lucruri cu care să stârnească interesul utilizatorilor de Internet. Știrile despre iPhone sunt chiar și mai interesante, mai ales atunci când sugerează că Apple ar putea limita intenționat utilizatorii. Asta s-a întâmplat și acum când Troughton-Smith a publicat pe Twitter faptul că a reușit să editeze fotografiile pe care le-a făcut cu modul Portret Lighting pe un iPhone 7 Plus.

Cum se poate întâmpla asta? Această funcție este exclusivă iPhone-ului 8 Plus și iPhone-ului X. Troughton-Smith s-a lovit de acest lucru când a trimis fotografia realizată cu acest efect prin AirDrop pe un iPhone 7 Plus, iar interfața funcției a apărut și astfel a putut edita efectul ulterior. Apoi a bănuit că este vorba despre o soluție software 100%, iar Apple limitează opțiunile utilizatorului din anumite motive, chiar dacă funcția ar putea funcționa și pe dispozitivul lansat anul trecut.

Teoria pare plauzibilă la început, totuși, fotografia trimisă către iPhone 7 Plus era o versiune deja exportată. Pe acesta a putut-o edita mai târziu, ceea ce nu necesita eforturi considerabile. Dar procesorul a fost foarte necesar în timpul fotografierii, după cum spunea și bloggerul John Gruber de la Daring Fireball. Factorul care nu permite modul Portrait Lightning nu este camera, ci procesorul.

A11 Bionic este mult superior A10-ului aflat în iPhone 7 Plus. Performanța unui singur nucleu a crescut în sine, dar performanța iPhone-ului 8 și a iPhone-ului X cu cele șase nuclee din procesorul care le animă este mult mai mare comparativ cu performanțele quad-core-ului din iPhone 7 și iPhone 7 Plus. A11 Bionic este probabil o condiție necesară pentru ca un telefon să poată utiliza Portret Lighting în timp real. Dacă această funcție ar fi fost lansată și pentru hardware mai slab, nu ar fi putut funcționa corect.

sursa: Daring Fireball

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.