imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Microsoft încearcă să motiveze proprietarii de Mac să părăsească ecosistemul Apple


Parte a campaniei de promovare pentru Windows 10, pentru o perioadă limitată de timp, Microsoft oferă în magazine programul “Trade UP” care recompensează clienții care aduc un PC vechi la schimb în momentul achiziției unuia nou (non-Surface) care rulează Windows 10 cu până la 200 $, sau până la 300 $ pentru un MacBook sau iMac folosit.

Rolurile s-au inversat, sau cel puțin așa pare. Campania Apple, care a devenit istorie de ceva ani deja, “Mac vs PC” este înlocuită de campanii Microsoft care recompensează utilizatorii de Mac dacă fac trecerea la Windows 10. Probabil campania este motivată și de scăderea vânzărilor de calculatoare la nivel global, în timp ce vânzarea sistemelor Apple este în creștere (conform Forbes). Se pare că cei de la Microsoft și-au pus mari speranțe în Windows 10, atât să crească vânzările de PC-uri cât și să motiveze clienții Apple să facă switch-ul la computerele bazate pe Windows. Rămâne de văzut dacă sunt speranțe întemeiate.

Pentru a putea beneficia de ofertă trebuie să achiziționezi un sistem cu Windows 10 în valoare de cel puțin 599 $. Microsoft are deja de ceva vreme campanii de lansare bazate pe stimulente pentru a reuși să “umfle” cifrele de vânzare și, poate și mai important, pentru a face proprietarii de Mac să comute la Windows.

Spre exemplu, puteai primi anul trecut în Microsoft Stores credit de până la 650 $ pentru anumite modele MacBook Air la achiziționarea unei suprafețe Pro 3, în timp ce în 2013 pentru un iPad primeai un card cadou de 200 $ la achiziția unui Surface Pro sau Surface RT.

sursa: appleinsider

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.