imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Marea „Reglementare” Netflix din 2018


Cu siguranță, titlul menționat mai sus ar fi putut fi ideea principală a Comisiei Europene care și-a anunțat noile reguli privind portabilitatea digitală care au intrat în vigoare la 1 aprilie. De acum înainte, în cadrul UE, poți viziona online, indiferent de locul în care călătorești în interiorul UE, folosind serviciile de streaming la care te-ai abonat la domiciliu.

Uniunea Europeană a modificat recent normele, în special în ceea ce privește relația dintre servicii și utilizatori. Gândește-te doar la eliminarea taxelor de roaming pentru călătoriile din UE de anul trecut. De fapt, cele mai recente așa-numite reguli privind portabilitatea digitală sunt benefice pentru abonați. Îți explicăm de ce în continuare.

În spiritul libertății, egalității și fraternității, UE încearcă să unifice piața digitală a membrilor săi. La un anumit nivel, regulamentul recent se referă la faptul că: indiferent de locul în care călătorești, beneficiezi de aceeași experiență de streaming, la fel ca acasă. În ceea ce privește conținutul la care te-ai abonat, înseamnă că de acum înainte vei avea acces la același catalog care este disponibil la tine în țară, chiar dacă inițial acest conținut nu mai era disponibil în țara în care călătoreai.

 

Dacă te uiți frecvent pe YouTube, ai întâlnit cu siguranță mesajul „indisponibil în țara ta”. Principalul motiv este următorul: Internetul nu este la fel pentru toată lumea. Datorită diferențelor de taxe și regulamente, unele țări au acces doar la conținuturi limitate. Același lucru este valabil și pentru serviciile de streaming online, cum ar fi Netflix.

În mod regulat, Finder.com studiază împărțirea conținutului Netflix disponibil, analizând diferențele dintre Europa și SUA. Situația din Europa este destul de tragică. De exemplu, Netflix danez are disponibil 38,95% din conținutul integral al Netflix din SUA. Imaginează-ți ce se întâmplă în alte țări: Franța (32,33%), Germania (31,35%), Spania (22,69%), Italia (21,77%), etc. Din păcate, România este una dintre ultimele din listă, oferind doar 12% din filmele disponibile în SUA (raportat la numărul de titluri).

Până în prezent, dacă alegeai să călătorești dintr-o țară în alta, catalogul țării respective ar fi putut fi disponibil pentru tine. Pentru români, acest lucru a fost destul de benefic: mai ales dacă alegeai ca destinație Danemarca, unde conținutul disponibil este de trei ori mai mare decât cel disponibil acasă. Desigur, este de înțeles că pentru colegul danez acest fapt nu a fost tocmai mulțumitor, când a aterizat în România. Recentul regulament pune capăt acestei „probleme”, astfel încât membrii UE să poată vedea doar conținutul disponibil în propria țară, indiferent de locul în care se deplasează.

Deși articolul prezintă modul în care regulamentul UE va schimba experiența de utilizare a Netflix, este important să menționăm că acesta se referă la fiecare serviciu plătit. Este necesar să se pună accentul pe termenul „plătit”, deoarece serviciile gratuite nu intră sub incidența acestui regulament. În astfel de cazuri, termenii furnizării serviciilor depind într-o foarte mare măsură de furnizor. Deci, deși este posibil ca noua reglementare Netflix să nu ne aducă beneficii (deși există țări în care conținutul disponibil este chiar mai mic), totuși există multe alte servicii care ar putea fi favorabile pentru noi.

Sursa: The Verge

iPhone Xs- NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.