imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Mai mult de jumătate din utilizatorii Apple au acum iOS 9 pe dispozitivele lor


Potrivit unui raport al analiștilor de la Localytics, majoritatea proprietarilor de dispozitive iOS au făcut actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Versiunea finală a sistemului de operare pentru dispozitive mobile de la Apple a fost lansată publicului acum aproape o lună pe 16 septembrie.

Apple spunea că 50 la suta dintre utilizatorii activi au adoptat iOS 9 după doar cinci zile, deși se pare că ar fi fost cam optimiști în cele declarate – se pare că Apple a numărat doar oamenii care au vizitat App Store-ul în această perioadă de timp, excluzând astfel utilizatorii care nu au fost disperați să instaleze unele aplicații software noi în timpul primei săptămâni de la lansarea iOS 9.
Localytics-iOS-7-8-9-Adoption-30-Day-Comparison
Localytics spune că acum cifra se ridică la 55 la sută, o rată de adopție mai mare decât cea a iOS 8, dar mai mică decât cea a iOS 7. Cei de la firma de analiză spun că adopția iOS 9 s-a încetinit semnificativ în ultimele două săptămâni – acest lucru se datorează probabil și faptului că o mulțime de utilizatori așteptă rezolvarea primelor bug-uri apărute. Deja Apple a lansat iOS 9.0.1 și iOS 9.0.2 pentru a elimina unele bug-uri raportate de utilizatori.
Localytics-iOS-9-Version-Adoption-30-Days
Localytics, care a studiat date de la aproximativ 50 de milioane de dispozitive iOS pentru a-și construi raportul, spune că rata de adopție cea mai lentă a fost în China, unde doar 36 la suta dintre utilizatori au făcut actualizarea, iar Europa este lider. Germania are cea mare rată de adopție, 64 la sută dintre utilizatorii din această țară au instalat software-ul nou (pentru SUA cifra este de 57 la suta).

Localytics-iOS-Adoption-by-Country-30-Days

Cei de la Apple au punctat mereu cât de fragmentată este piața sistemului de operare Android în comparație cu iOS, deși, desigur, nu are de a face cu multele modele de telefoane și variante adăugate de producători ca Samsung și HTC. Se pare că deși iOS 9 s-a dovedit a fi mai tentant pentru utilizatori decât iOS 8, există încă o mulțime de uitilizatori care nu se grăbesc să facă actualizarea.

sursa: Digital Trends

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.