imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Mai devreme sau mai târziu doar Apple va vinde tablete în mod profitabil


A fost publicat ultimul raport al IDC în care putem afla mai multe despre declinul pieței de tablete. Doar două companii au reușit să înregistreze o creștere și una dintre acestea este Apple.  

După cum am observat și noi, era tabletelor se apropie de final. Și în plus, lucrurile merg din rău în mai rău. Mai exact, trimestrul precedent Q2 a fost al 15-lea trimestru consecutiv în care declinul a fost vizibil la nivel de vânzări. Deci, vorbim de o perioadă de declin care acoperă deja 3 ani.

În perioada anterioară, declinul a fost măsurat în numere de o singură cifră, însă, începând cu acest an scăderea poate fi exprimată doar în 2 cifre. În cel de-al doilea trimestru, au fost cumpărate doar  33 de milioane de tablete, cu 5 milioane mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Este vorba despre o scădere de 13.5%.

Ceea ce este destul de trist.

În fond, depinde. Există și două companii, Apple și Huawei, care nu prea sunt afectate de aceste cifre și care evoluează bine pe această piață în declin. Sunt singurele companii care au reușit să crească pe acest segment al pieței, deși nu este vorba despre o creștere semnificativă.

La nivelul numărului de produse vândute, Apple a reușit să crească de la 11.4 milioane la 11.5 milioane, astfel că putem vorbi despre o creștere de 0.9%. Apple are cea mai mare cotă de piață pe acest segment, iar iPad-urile reprezintă 34.9% din numărul total de tablete vândute.

Huawei a înregistrat o creștere mai mare. Compania a reușit să crească numărul de unități vândute de la 3.1 milioane la 3.4 milioane, ceea ce înseamnă o creștere de 7.7%. În ciuda cifrelor încurajatoare, Huawei deține o cotă de piață mult mai mică decât Apple, de doar 10.3%. Amazon a înregistrat cea mai mare scădere cu 33.5% și nici cei de la Samsung nu se pot declara mulțumiți cu o scădere de 16.1%.

Știm toate aceaste detalii datorită celui mai recent raport publicat de International Data Corporation. Analistul de la IDC, Jitesh Ubrani a comentat situația curentă explicând că interesul consumatorilor și al companiilor pentru dispozitivele hibrid laptop-tabletă nu a fost prea profitabil pentru că în lipsa unor alternative mai ieftine, cu un raport calitate-preț mai bun, utilizatorii au sfârșit prin a alege un PC mai ieftin.

Sau un iPad, dacă ne uităm atent pe cifre…

Source: The Verge

 

MBPVoucher900
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.