imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

MacOS Mojave: Cum înlocuiești pictogramele


Aplicația LiteIcon este o aplicație simplă, dar în același timp grozavă. Iar acum a fost actualizată cu suport pentru Mojave, astfel că, de acum încolo o vei putea folosi chiar și cu cele mai noi sisteme.

În urmă cu în jur de doi ani, am prezentat o aplicație simplă cu ajutorul căreia puteai înlocui orice pictogramă din macOS prin drag&drop. Nu conta dacă era vorba despre un fișier, o aplicație de sistem sau o aplicație third-party.

LiteIcon pentru macOS Mojave

Nu spunem că ar fi o mișcare înțeleaptă, dar, dacă dorești o astfel de schimbare, de acum încolo vei putea face acest lucru. Aplicația LiteIcon a inclus recent suport pentru macOS Mojave.

LiteIcon pentru macOS Mojave

În cazul în care cauți un set de pictograme bun, îți recomandăm pictogramele TigerCat care pot fi descărcate gratuit. Și acestea au fost actualizate pentru a fi compatibile cu macOS Mojave.

În cazul în care nu îți amintești cum se procedează, iată cum poți schimba pictogramele:

Primul pas este să te hotărăști dacă vrei să schimbi pictogramele aplicațiilor native sau dacă te mulțumești cu modificarea iconițelor aplicațiilor third-party. În cazul în care ai ales prima opțiune, trebuie să oprești temporar sistemul SIP (System Integrity Protection). Tot ce trebuie să faci este să:

 • Restartezi calculatorul
 • Imediat după ce sistemul se încarcă apasă simultan pe CMD+R
 • Apasă continuu până când intri în modul Recovery
 • Alege Utilities  > Terminal din bara de meniu superioară

Introdu următoarea comandă:

csrutil disable; reboot

Pe locuri, fiți gata, drag & drop!

Dacă totul merge bine, computerul va reporni, însă acum vei avea permisiunea de a modifica fișierele de sistem.

pictograme macOS Mojave

Acum este momentul să deschizi LiteIcon. Nu este deloc complicat să schimbi pictogramele. Alege pictogramele care îți plac (aplicația este compatibilă cu mai multe formate [png, ico, icns]), apoi apasă pe butonul Apply Changes din partea de jos a ecranului. Apasă pe restart și ai terminat. Totuși, trebuie să ai grijă ca pictogramele să fie la rezoluția potrivită pe computere cu retina display, și să ai pictograme diferite pentru Trash empty și Trash full.

Pictograma aplicației Calendar

În cazul aplicației Calendar, dacă nu îți dorești o pictogramă statică, ci una dinamică, va trebui să te descurci singur. În primul rând, este important să alegi o pictogramă care are cel puțin două versiuni: una pentru plin și una pentru gol. În plus, în cazul acestui program, trebuie să folosești o pictogramă care are un format ICNS. Dacă ai găsit pictogramele potrivite, urmează pașii de mai jos:

 • Denumește pictograma în mod sugestiv app-empty.icns și app-full.icns
 • Intră în folderul Applications și caută pictograma aplicației Calendar
 • Click dreapta și apoi selectează Show PackageContents
pictograme macOS Mojave

De aici, ar trebui să navighezi până la Contents > Resources

pictograme macOS Mojave
 • Găsește pictogramele originale cu nume identic și creează un back-up al acestora
 • Dacă ești pregătit, copiază pictogramele alese și suprascrie-le pe cele care sunt deja acolo
Pictograme macOS Mojave
 • Apoi, deschide fișierul Calendar.docktileplugin și caută fișierul Contents > Resources
 • Aici trebuie doar să dai copy-paste pictogramei app-empty, și să o suprascrii pe cea existentă.
 • Dacă ești pregătit introdu comanda killall Dock în Terminal și dacă totul merge bine, vei vedea mereu o nouă pictogramă deasupra căreia vei vedea data.

Dacă ai terminat și ai înlocuit toate pictogramele corect, este timpul să reactivezi System Integrity Protection. Pe baza celor de mai sus, intră în Recovery, deschide Terminalul și introdu următoarea comandă:

csrutil enable; reboot

După ce computerul tău repornește, sistemul te va întâmpina cu pictograme noi. Ar trebui să ai în vedere și faptul că anumite aplicații s-ar putea să-ți păstreze pictogramele inițiale și prin urmare ar putea fi necesar să reiei întreaga procedură.

Citește mai multe informații utile în secțiunea SFATURI.

Vezi toate ofertele iSTYLE.

ipad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.