imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

macOS Mojave: Funcții incredibile pentru Safari


Dark Mode este grozav, Mac App Store este de asemenea util, însă cea mai importantă funcție nouă oferită de macOS Mojave este acea mică pictogramă de pe marginea stângă a tab-urilor Safari…

Atitudinea celor de la Apple față de propriile sisteme de operare atunci când vine vorba de funcții noi este ambivalentă. Pe de o parte, Apple îmbunătățește constant tehnologia disponibilă. Pe de altă parte, uneori elemente fundamentale nu sunt incluse în sistem. Dacă folosim o casă ca o metaforă, am putea spune că sistemele Apple sunt ca o casă inteligentă din Beverly Hills în care robinetul picură mereu iar clanța de la intrare este înțepenită.

E un amestec bizar de lux și neglijență.

Raportându-ne la această viziune, putem spune că macOS Mojave a reparat un robinet defect. Acum a fost introdus un element care lipsea de ani buni: favicon-ul.

Este vorba despre cele mici pictograme care facilitează navigația, și pe care le găsești mai ales pe marginea tab-urilor deschise, în bara de titlu sau printre semnele de carte în anumite browsere. Nu știm de ce, însă, până acum această funcție extrem de utilă nu era disponibilă în Safari. Acum poți activa favicon-urile urmărind pașii de mai jos.

  • Deschide Safari.
  • Apasă pe ‘Safari’ în bara de meniu, apoi intră în ‘Preferences’.
  • Dă click pe ‘Tabs’.
  • Bifează căsuța ‘Show website icons in tabs’.

E magic…

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.