imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

macOS Mojave: Cum dezactivezi Screenshot Thumbnails


Folosind noul sistem de operare pentru desktop al celor de la Apple poți realiza o captura de ecran într-un mod asemănător cu modalitatea în care poți face acest lucru în iOS. Cu toate acestea, dacă nu ești mulțumit de noua caracteristică, poți reveni cu ușurință la setarea anterioară. Hai să-ți arătăm cum!

Fără îndoială, MacOS Mojave este o actualizare a sistemului de operare pentru desktop care a venit la pachet cu multe schimbări spectaculoase. Nu doar că au fost implementate modificări la nivelul designului prin introducerea Dark Mode, dar s-a schimbat și modul în care poți gestiona capturile de ecran. Noul design se apropie de ceea ce știm deja din iOS, după ce ai făcut o captură de ecran, pe Desktop apare o imagine miniaturală și poți începe imediat editarea dacă dai click pe acesta.

Desigur, gustul este o problemă care diferă de la individ la individ, așadar pariem că există cel puțin câțiva dintre voi cărora nu le va plăcea schimbarea. Dacă nu vrei să ai de-a face cu thumbnails după ce ai făcut o captură de ecran, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos:

  • Apasă comanda rapidă Cmd + Shift + 5
  • Panoul mobil va apărea în mijloc în partea de jos, dă click pe partea dreaptă a panoului și alege Options
  • Caută opțiunea Show Floating Thumbnail în lista de tip pop-up și elimină semnul de bifare din dreptul acesteia.
MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.