imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

macOS: Eliminarea aplicațiilor din Launchpad


În afară de metoda clasică de eliminare a aplicațiilor din macOS, mai există posibilitatea de a le elimina din macOS prin intermediul Launchpad.

E posibil ca atunci când treci pe macOS să ți se pară puțin ciudat procesul de install/remove. E posibil chiar să recurgi la o căutare pe Google ca să afli procesul prin care poți elimina o aplicație. Apoi, când afli metoda clasică – tragi pur și simplu iconița aplicației din folderul Applications în Trash – poate că nu-ți va veni să crezi cât de simplu era.

În plus, aceasta nu e singura metodă. Permite-ne să-ți arătăm un truc ce s-ar putea să ți se pară și mai comod. Soluția e ascunsă în Launchpad, și probabil nu e folosită de prea mulți utilizatori, dar noi suntem de părere că ar trebui să o folosească!

Așadar, iată ce trebuie să faci dacă dorești să elimini o aplicație:

  • Deschide Launchpad.
  • Ține apăsat pe tasta Option.
  • Astfel, aplicațiile vor începe să vibreze, iar în colțul din stânga-sus al aplicațiilor va apărea un mic semn „x”, așa cum se întâmplă de obicei în iOS.
  • Dacă dai click pe micul „x”, îți va părea o fereastră, pe care dacă o confirmi, aplicația va fi eliminată.

Notă: Prin această soluție, poți elimina doar aplicațiile descărcate din Mac App Store. În cazul celorlalte programe, trebuie să utilizezi metoda clasică.

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.