imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

macOS: Cum să uiți rețelele Wi-Fi


Dacă ți s-a întâmplat vreodată să te conectezi la rețeaua greșită, iar de atunci computerul ți se conectează mereu la acea rețea, poate că ți-ai dori să organizezi puțin rețelele, iar acest mic truc s-ar putea să-ți fie de folos.

De vreme ce oamenii își folosesc constant computerele, se conectează mereu la o mulțime de rețele Wi-Fi. În afară de rețelele de la serviciu sau de acasă, lista e plină cu rețele de la hotelurile unde ți-ai petrecut vacanța, rețelele amicilor pe care i-ai vizitat, ca să nu mai pomenim de cele găsite pe stradă când aveai imediată nevoie de o conexiune Wi-Fi.

Într-un scenariu ideal, nu ar trebui să-ți pese de asta. Din nefericire, se poate întâmpla ca o rețea slabă, la care te-ai conectat în prealabil, să ia fața uneia mai puternice. De exemplu, nu te poți conecta la rețeaua Wi-Fi de la birou, și te conectezi în schimb la rețeaua gratuită a salonului de frizerie de peste drum, pentru că te afli într-o situație urgentă – iar de acum înainte, computerul tău va dori să se conecteze întotdeauna la rețeaua de Wi-Fi a frizeriei, chiar dacă cea de la birou a fost reparată. (Da, asta e o poveste adevărată.)

Din fericire, poți depăși cu ușurință această problemă. Nu trebuie decât să-ți faci computerul să uite acea anumită rețea:

  • Deschide „System Preferences”.
  • Mergi la „Network”, dă click pe „Advanced…” în colțul din dreapta jos.
  • Acum poți vedea lista cu toate rețelele la care te-ai conectat vreodată.
  • Selectează-le pe cele pe care vrei să le uiți/elimini (dacă apeși tasta Command, poți selecta mai multe deodată).
  • În sfârșit, pentru a uita/elimina rețeaua sau rețelele dorite, dă click pe iconița „-” care se află sub listă.

Voilá, problemă rezolvată.

+Pont: Cu Drag&Drop poți aranja rețelele în ordinea dorită. Cele care se află în capul listei vor avea prioritate față de celelalte.

Sursa: 9to5Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.