imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

macOS: Cum personalizezi comenzile rapide pentru Siri


Poți considera un computer ca fiind al tău doar după ce personalizezi toate comenzile rapide. Combinațiile de taste care o controlează pe Siri nu ar trebui să fie o excepție.

Deși este discutabil dacă asistentul digital al Apple este util în MacOS sau nu, putem afirma că setările implicite nu sunt chiar la îndemână pentru toată lumea.

Dacă pe Batman îl putem apela cu un Bat-Signal, asistentul digital poate fi apelat cu o comandă rapidă de taste. Dacă apeși lung tastele CMD și Spațiu, va apărea Siri, dar așa cum am spus mai devreme, această combinație nu este chiar la îndemâna tuturor.

Din fericire, putem schimba ușor formula:

  • Intră în System Preferences
  • Deschide Siri
  • În Keyboard Shortcut, selectează Customize…
  • Introdu combinația de taste pe care ai vrea să o folosești pentru Siri (alege ceva ce nu folosești pentru orice altceva)

Bine de știut: grație noului chip T2 de pe MacBook Pro 2018, Siri poate fi apelat prin comanda „Hey Siri” fără a mai fi nevoie să-ți personalizezi combinația de taste.

Sursa: 9to5Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.