imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

macOS: Configurează un folder implicit pentru Finder


În cazul în care pornești sesiunea cu ultimele fișiere deschise, iată un truc destul de simplu pentru a configura un folder implicit pentru Finder.

Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că Finder – file-manager-ul de pe macOS – oferă posibilitatea utilizatorilor să ajungă la fișiere în cea mai rapidă manieră. Asta înseamnă că nu ești obligat să îți începi sesiunea cu ultimele fișiere și foldere deschise.

Noi ne ținem întotdeauna documentele curente pe Desktop, pentru că de aici le putem accesa cel mai simplu. Din fericire, dacă vrei să începi o sesiune cu un anumit folder în locul ultimelor documente utilizate, poți face această setare în Finder.

Folder implicit pentru Finder

Trebuie doar să urmezi acești pași:

  • Deschide Finder
  • În bara de meniu, dă click pe Finder, iar apoi pe Preferences
  • Aici, în tab-ul General poți găsi opțiunea New Finder windows show. După e o selectezi, deschide meniul glisabil. Acum poți alege folderul pe care vrei să-l vezi de fiecare dată când deschizi o nouă fereastră Finder.

Sursa: 9to5Mac

Vezi oferta de produse iSTYLE!

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.