imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

MacBook-ul clasic a intrat în istorie


MacBook Apple a fost cel mai de succes Mac în 2006, și a avut o influență enormă în a convinge utilizatorii să îndrăgească portabilele Apple. Din păcate, a apus vremea sa, Apple întrerupe complet suportul pentru aceste computere.

Probabil toată lumea își amintește primul MacBook care a fost lansat de Apple în mai 2006. Puteți vedea acest frumos Mac alb în multe filme și este ușor de recunoscut. A apărut și o ediție neagră, dar nu era la fel de populară ca cea albă:

Apple tocmai făcuse trecerea de la procesoarele IBM la cipurile Intel. MacBook-urile au fost unele dintre ultimele computere care au avut procesoare Intel Core Duo, care erau cele mai bune la vremea aceea.

Predecesorul MacBook-ului a fost iBook-ul, iar MacBook-urile echipate cu procesoarele Intel erau de 10-20 de ori mai rapide decât iBook-urilor în îndeplinirea anumitor sarcini. Mai mult decât atât, acesta a fost unul dintre cele mai ieftine laptopuri din piața portabilelor echipate cu procesoare dual-core, costa cam la fel de mult ca orice alt laptop Dell sau HP.

Nu viteza sau prețul relativ mic au făcut acest calculator atât de popular, ci faptul că pur și simplu arăta frumos. Chiar și astăzi, când te uiți la el, trebuie să recunoști că este un potabil micuț și foarte drăguț. Proporțiile erau perfecte, avea o carcasă unibody, iar cea mai distinctă caracteristică pe care o avea acest laptop era culoarea sa alb strălucitoare.

MacBook-ul a devenit computerul pe care îl puteai iubi. MacBook Pro-ul este mai mult ca un coleg, lucrați împreună și aveți o relație bună, dar asta e tot. MacBook-ul dacă nu imediat, sigur după două zile de utilizare, începea să-ți atingă partea emoțională, și de aceea pur și simplu începeai să iubești produsul.

Apple a făcut o treabă minunată cu acest dispozitiv și a meritat așteptarea succesorului iBook-ului. Avea un design extrem de simplu, o carcasă subțire și ușoară, o cameră iSight încorporată și o tastatură nouă și mai confortabilă. Laptopul a beneficiat și de un port de încărcare MagSafe, dar să nu uităm de procesoarele Intel Dual Core 1.83 și 2.0 GHz care s-a dovedit deja că la acea oră puteau realiza diferite sarcini la fel de repede ca orice alt computer desktop.

Cu toate acestea, din păcate, a venit timpul ca Apple să întrerupă suportul pentru toate aceste MacBook-uri clasice. Toate computerele fabricate înainte de 2009-2010 au fost declarate vechi. Întreaga listă este disponibilă aici.

Nu trebuie să fim triști. MacBook-urile au avut o viață minunată, iar dacă cineva încă are un dispozitiv funcțional, poate spune de acum că deține un produs “vintage”.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.