imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Mac-ul tău alege rețeaua greșită? Aruncă o privire pe setările Wi-Fi.


Computerul tău nu poate decide la ce rețea Wi-Fi să se conecteze atunci când ajungi acasă. Da, uneori se întâmplă acest lucru mai ales când ai mai multe rețele active în jur.

Unde stau eu, există o rețea liberă care provine de la furnizorul de servicii. Obișnuiam să o folosesc când aveam probleme cu rețeaua mea. De atunci, Mac-ul meu vrea să se conecteze tot timpul la această rețea. Dar acest lucru se poate întâmpla și într-un birou mai mare, unde există o grămadă de rețele instalate una în apropierea celeilalte. Nu contează nici măcar dacă semnalul este slab. Computerul tău va vrea să se conecteze la ea. Dar de ce face asta?

Pentru că rețeaua slabă este poziționată mai sus în lista de Preferred Networks decât cea la care vrei de fapt să te conectezi. Tot ce trebuie să faci în acest caz este să schimbi prioritatea urmând pașii de mai jos:

  1. Apasă click pe pictograma Wi-Fi aflată în parte de sus a barei de meniu
  2. Alege „Open Network Preferences…”
  3. În setările „Network” apasă pe butonul „Advanced”
  4. Rearanjează lista din Preffered Networks în ordinea dorită

De acum încolo Mac-ul tău va știi ce rețea vrei să folosești.

AW
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.