imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Lunar: o aplicație ce nu trebuie să-ți lipsească dacă utilizezi un display extern 


Această aplicație face ca luminozitatea și contrastul monitorului extern să se adapteze imaginilor proiectate pe MacBook. Cu alte cuvinte, te ajută să-ți faci display-ul extern mult mai inteligent printr-o setare automată a luminozității.

Display-ul cu care e echipat MacBook-ul cunoaște o mulțime de trucuri, în special de când noile modele au fost înzestrate cu tehnologia TrueTone. Grație mai multor senzori diferiți de detectare a luminii, luminozitatea laptopului tău se va adapta întotdeauna condițiilor exterioare: dacă scoți laptopul afară, într-un loc însorit, luminozitatea va crește automat în intensitate, iar la venirea serii, se va ajusta astfel încât să nu-ți ardă retina.

E o caracteristică destul de tare, în special că luminile de sub tastatură și de pe Touch Bar se modifică la rândul lor în funcție de lumina ambientală. Doar un singur lucru poate distruge armonia perfectă: un display extern. Din păcate, toate aceste trucuri fantastice de pe MacBook se opresc aici; displayul extern nu se va adapta automat. Tot ce poți face în astfel de situații e să te cufunzi de fiecare dată în meniul rigid on-screen al displayului extern.

Cu excepția cazului în care descarci gratuit aplicația Lunar.

Aplicația funcționează destul de simplu: reușește să transfere setările de luminozitate și contrast de pe MacBook pe displayul extern. Ca bonus, poți configura valori unice pentru fiecare aplicație sau poți alege între diferite moduri: un mod bazat pe locație, automatic Sync mode și modul manual. Singura condiție e ca displayul extern pe care îl utilizezi să fie compatibil cu protocolul DDC (Data Display Channel).

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.