imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Lista de dorințe WWDC: Cum ar trebui să arate iOS 11?


Iată că a mai rămas puțin timp până la WWDC 2017 și acolo vom putea afla mai multe despre cele mai recente îmbunătățiri ale software-ului Apple, așa cum se întâmplă în fiecare an, iar dezvoltatorii pot testa versiunea beta a fiecărui sistem. În acest articol, vom examina evoluțiile pe care am dori să le vedem în următorul iOS.

Este mai ușor să reunim o listă a funcțiilor iOS pe care ne-am dori să le vedem decât una pentru macOS, deoarece Apple are multe caracteristici pe care utilizatorii așteaptă să le vadă de ani de zile. Sperăm că Apple va transforma toate speranțele și visele noastre în realitate în acest an și vom avea un sistem cu adevărat minunat. Ce înseamnă asta mai exact? Ei bine, aceste actualizări:

Modul Dark

Această funcție nu se găsește niciunde, chiar dacă zvonurile despre adăugarea ei în iOS s-au auzit de aproape un an, de la WWDC-ul anterior. O gamă largă de utilizatori speră să vadă această funcție adăugată în sistemul de operare. Din fericire, se pare că suntem mai aproape de această realitate deoarece apar în mod regulat știri despre dezvoltatori care găsesc semne în cod ce indică acest lucru. Apple Watch a avut o caracteristică similară nu cu mult timp în urmă și este, de asemenea, parte din MacOS – de ce nu ar face parte și din iOS?

Șansele sunt chiar mai mari dacă ecranul OLED va fi într-adevăr parte din iPhone-ul următor, deoarece o temă întunecată ar arăta mult mai bine pe un panou OLED decât pe cel curent. În mod ideal ar trebui să putem alege între cele două opțiuni pe cea care ne este pe plac: dacă vrem, putem schimba gamele de culori printr-un cursor simplu. Ceea ce ar fi chiar ideal este ca dezvoltatorii să aibă posibilitatea de a integra funcția în aplicațiile lor, astfel încât să putem modifica aplicațiile tuturor dezvoltatorilor ca să se potrivească cu gama aleasă.

Centrul de control personalizabil

O altă funcție pe care am sperat să o vedem de mult timp, care este legată de obicei vine de adăugarea unei modificări a opțiunilor pentru datele mobile. Nu înțelegem de ce această funcție nu a fost adăugată mai demult – nu ar costa Apple nimic să facă Centrul de Control personalizabil. Ar fi un ajutor imens dacă am putea elimina aplicațiile și butoanele pe care nu le folosim și să le alegem pe cele care le folosim dintr-o listă prestabilită. Te rugăm, Apple.

Un design reinventat

Apple a fost neinspirată în ceea ce privește designul. iPhone 7 este cea de-a treia generație de telefoane care arată la fel, chiar dacă un nou design ar trebui să fie lansat la fiecare doi ani. iPhone 8 va aduce probabil această schimbare de design mult-așteptată și ar fi uimitor dacă ar fi însoțită și de un re-design al software-ului. Nu că am avea multe probleme cu modul în care arată iOS în prezent, dar vorbim despre o soluție de proiectare pe care o vedem de patru ani și nu au fost implementate multe schimbări în acest timp.

https://youtu.be/Pg7NNXyr3JY

Cum ar trebui să arate? Nu avem nicio idee și nu e treaba noastră să ne dăm seama. Apple ar trebui să surprindă utilizatorii cu ceva, nu doar cu 150 de emoji noi și stickere iMessage, pentru că acestea încep să se demodeze foarte rapid.

Siri

Asistentul personal de la Apple face parte din sistem deja de o lungă perioadă de timp, deși nu a cunoscut multe evoluții în decursul anilor. Este totuși doar o jucărie amuzantă, te joci cu ea câteva minute și apoi nici nu o mai atingi câteva luni. Să fim cinstiți, nimănui nu-i pasă de rezultatele cricketului atât de mult.

Cea mai mare schimbare pe care utilizatorii o pot observa este extinderea foarte mare a numărului de limbi. Nu-ți face încă speranțe. Cu toate acestea, din moment ce dictarea funcționează în mai multe limbi, ar însemna un plus imens pentru întreaga experiență a utilizatorului dacă s-ar adăuga la sistem o recunoaștere mai precisă a limbii. Imaginează-ți cât de uimitor ar fi dacă i-ai putea cere lui Siri să creeze o listă de cumpărături pentru tine și apoi să enumere toate ingredientele în limba ta. Comenzile ar putea rămâne în limba engleză până când reușesc cumva să le localizeze, dar de ce i-ai trimite un mesaj bunicii tale în limba engleză în timp ce conduci? Mai ales că tehnologia necesară este deja acolo.

De asemenea, ne-ar plăcea să adăugăm recunoașterea vocii. Cel mai enervant mesaj după adăugarea unei comenzi este „trebuie să deblocați mai întâi iPhone-ul”. Dacă Siri ar putea să ne recunoască vocile chiar și prin comanda Hey Siri pronunțată într-adevăr de utilizatorul telefonului, am putea fi mai mulțumiți. Să nu mai spunem că această tehnologie există deja.

Aceste funcții ne-ar ajuta să nu ne mai enervăm pe asistentul personal. Mai multe funcții ar putea fi adăugate lui Siri, încât să creeze o mulțime de surprize pentru utilizatori.

iTunes

Acesta afectează întregul ecosistem al telefonului, chiar dacă este doar o componentă a iOS-ului. iTunes desktop, care creează o conexiune între telefon și computer, este o bătaie de cap. Este momentul ca iTunes-ul să devină doar media player și magazin online și să se creeze o nouă aplicație transparentă și curată pentru funcțiile de sincronizare a telefonului. Ne-ar plăcea să controlăm listele de contacte, să gestionăm fișierele de pe telefoane, să vedem aplicațiile descărcate sau cumpărate sau chiar să le ștergem, să creăm sau să revenim la anumite copii de rezervă. De preferință, toate acestea prin WiFi în loc de cabluri.

AR

Realitatea augmentată este un subiect fierbinte la Apple în aceste zile, așa că probabil vom vedea un fel de dezvoltare conectată la aceasta în iOS 11. Nu te gândi la lucruri ca Bixby de la Samsung S8, deoarece recunoașterea etichetelor de vin pare a fi doar un mod de a păcăli utilizatorii. Cu toate acestea, ar fi mai util dacă telefonul ar putea arăta navigația prin camera video. Dacă într-adevăr există o cameră 3D frontală, așa cum a spus Ming-Chi Kuo, posibilitățile devin nesfârșite și nu ne referim la selfie-uri 3D.

Funcțiile de desenare a planurilor pentru spațiile interioare, măsurarea și modelarea obiectelor până la cele mai precise detalii ar fi utile nu numai pentru utilizatorul mediu, ci și pentru o persoană nevăzătoare, de exemplu. Ar putea însemna o imensă îmbunătățire a standardelor de viață, mai ales dacă am putea să o coordonăm cu Apple Watch. Nevăzătorii ar putea naviga chiar și fără baston, doar pe baza diferitelor vibrații de la încheietura mâinii.

Acestea sunt toate lucrurile pe care ne-ar plăcea să le vedem implementate în iOS. Să sperăm că rugămințile noastre vor ajunge la urechile Apple.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.