imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

LEGO anunță că înlocuiește PC-urile angajaților cu Mac-uri


LEGO a anunțat că a introdus un program prin care toate PC-urile angajaților producătorului de jucării vor fi înlocuite cu Mac-uri. Lovitura este cu atât mai dură pentru producătorii de PC-uri clasice cu cât vine la doar câteva ore după ce IBM a publicat un studiu în care afirmă că gestionarea unui computer obișnuit este de trei ori mai scumpă decât a unui Mac.

Anunțul a fost făcut de inginerul pentru infrastructuri al LEGO, Michael Loft, în cadrul Jamf Nation User Conference care se desfășoară în Minneapolis.

LEGO_logo.svg

Acesta a precizat că în cadrul companiei sunt puse în funcțiune, în fiecare săptămână, circa 1.300 de Mac-uri în diferitele filiale ale LEGO, care vor deservi cei 14.000 de angajați cu normă întreagă din Statele Unite ale Americii și din Asia.

Michel Loft a justificat această decizie drastică prin cererea angajaților companiei. În urma creșterii numărului de astfel de solicitări, departamentul IT a efectuat un studiu și a ajuns la concluzia că angajații ar fi mai productivi dacă vor utiliza dispozitive Mac în locul computerelor pe care lucrează în prezent.

Potrivit LEGO, o serie de angajați ai companiei, dar în special designerii și dezvoltatorii din sediul central din Danemarca folosesc deja circa 700 de dispozitive Mac. Un rol crucial în decizia de a trece la Mac-uri l-a constituit și productivitatea acestor angajați.

17449854582_68bec18ac4_o

LEGO a luat această decizie în ciuda costului pe care îl presupune pentru companie trecerea la Mac-uri. Producătorul de jucării a apreciat că se justifică folosirea dispozitivelor Mac deoarece generează mai multă productivitate, o satisfacție mai mare a angajaților dar și o scădere semnificativă a costurilor cu mentenanța pe care le presupun actualele PC-uri.

sursa: CCT News

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.