imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Legendara farsă telefonică a lui Steve Jobs


Penultimul CEO Apple nu a fost doar un geniu, ci se ținea și de glume. Probabil că nici nu s-a gândit că prin gluma făcută la lansarea primului iPhone va face ca unul din lanțurile preferate de cafenele al Americii să facă parte din istoria Apple.

Unde e cel mai apropiat Starbucks? Nu știu. O să-mi iau iPhone-ul să caut pe Maps și să sun. Astăzi este ceva normal. Dar acum zece ani era ceva fenomenal. Primul apel realizat de Steve Jobs cu un iPhone este acum istorie. El a luat telefonul din buzunar, în timp ce era pe scenă, a căutat Starbucks în Google Maps și a comandat 4000 de latte-uri.

“Cu ce ​​vă pot ajuta?”

“Da, aș vrea să comand 4000 de latte la pachet, vă rog. Nu, doar glumeam. Am format numărul greșit. La revedere!”

Această conversație s-a întipărit nu numai în mintea a fanilor și a jurnaliștilor care au participat la evenimentul din Centrul Moscone, dar și în cea a lui Jing Hang “Hannah” Cseng. Își poate aminti exact. Ea a fost cea care a răspuns apelului lui Steve și spune că de atunci nu este nimic neobișnuit ca cineva să comande 4000 de latte, dar numai la pachet.

Este destul de amuzant, acum comenzile de 4000 de latte sunt mai frecvente, grație numărului nesfârșit de fani Apple care încă mai doresc să facă parte din acest aspect al moștenirii lui Jobs. Clienții vin uneori la mine și-mi spun: “Știai că cineva din magazinul tău a vorbit cu Steve Jobs?” Mă simt foarte fericită și norocoasă că am avut șansa de a vorbi cu el. Înseamnă mult pentru mine că a ales Starbucks-ul nostru.

La început, Hannan nu a înțeles ce s-a întâmplat, până când managerul ei i-a arătat filmarea. După apelul telefonic, compania Fast Company a început să caute cafeneaua la care a sunat Jobs, așa au primit clipul. Kimiko Barbour își amintește:

A fost total întâmplător. Amuzant a fost pentru că nici măcar nu știam că existau până au sunat. Un alt manager a zis: “Hei, ai văzut filmul?” Și i-am răspuns “Ce film?” Mi-a trimis un e-mail și i-am arătat lui Hannah. Apoi s-a legat totul. De aceea, oamenii comandă 4000 latte! Ști ce vreau să spun? Înainte te-ai fi gândit: “Cine ar comanda mii de latte-uri?

An employee pours milk into a cardboard coffee cup inside a Starbucks Corp. coffee shop in London, U.K., on Monday, June 9, 2014. U.K. services companies’ confidence rose to a record this quarter, indicating continued expansion in the largest part of the economy, the Confederation of British Industry said. Photographer: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

Chiar și așa, s-a calculat cât timp ar fi trebuit să aștepte Steve Jobs pentru a-i fi onorată comanda.

Asta e ceva ce trebuie să-ți dai seama la telefon. Estimarea este că durează 44 de secunde pentru fiecare comandă. Multiplicați asta cu 4000 de latte, iar Jobs ar fi trebuit să aștepte 48 de ore.

sursa: Fast Company

MBPVoucher500
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.