imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube
5G

Lansarea iPhone-urilor 5G întârzie din motive strategice


Conform raportului realizat de cei de la Bloomberg, nu vom avea un iPhone cu 5G anul viitor. Și nici măcar concurența nu se va putea lăuda cu această tehnologie. Iar Apple are un motiv pentru această întârziere. 

Sursele celor de la Bloomberg și ale lui Mark Gurman susțin că, așa cum s-a întâmplat și în trecut, compania va întârzia lansarea suportului pentru rețelele de date 5G.

Cât despre 3G și 4G, generațiile precedente de tehnologie mobilă, știm că Apple va aștepta chiar și un an de la lansarea noilor rețele înainte ca cel mai important dispozitiv al său să primească suportul necesar pentru accesarea acestora – au afirmat despre planurile companiei surse care au cerut să rămână anonime.

5G

 

Apple nu va implementa suportul pentru 5G prea curând

Conform Bloomberg acest lucru se datorează faptului că Apple consideră că nou lansata tehnologie 5G va avea multe erori la început. Iar credo-ul celor din Cupertino este că nu e important să fii primul, important este să fii cel mai bun de pe piață

Cu toate acestea, povestea nu este atât de simplă. Iar rețelele 5G ar putea fi cheia pieții de telefonie mobilă în curând. Susținătorii 5G susțin că noua tehnologie va însemna un uriaș pas înainte. Ți astfel ar putea deveni motivul pentru care un consumator alege să treacă la un dispozitiv mai nou. Prin urmare, Apple riscă să piardă poziția de lider în fața altor producători. Și acesta ar putea fi un risc pe care Apple poate nu ar trebui să și-l asume.

O sursă diferită susține că Apple nu va face upgrade-ul pentru că nu are încă un furnizor potrivit pentru cipurile 5G. Problemele cu Qualcomm nu au fost rezolvate încă, iar compania este totuși regele fără coroană al acestui domeniu. Printre competitorii lor, doar câțiva pot furniza componente. Însă Samsung și Huawei reprezintă totuși concurența. Astfel, Apple a rămas cu Intel, însă aceștia nu pot furniza componente pentru milioane de iPhone-uri.

5G

Noi crede că Apple nu ar trebui să se grăbească. În 2019 vor exista doar câteva rețele 5G, astfel că un cip pentru 5G s-ar putea să nu fie obligatoriu pentru smartphone-uri.

Sursa: MacRumors

Află toate noutățile pe iMagazin.ro

Vezi toate ofertele promoționale de la iSTYLE.

iphonexr
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.