imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

La revedere iPod shuffle și nano :(


Paleta de produse a Apple s-a micșorat de ieri cu două dispozitive emblematice. Produsele au fost eliminate atât de pe site, cât și din magazinul online al companiei Apple, iar aceștia au confirmat, de asemenea, că au întrerupt seria. Cel puțin iPod touch-ul a primit un upgrade.

Apple a introdus iPod-ul shuffle în ianuarie 2005, iar acesta a fost urmat curând de nano în septembrie mai târziu în același an. Era înaintea apariției iPhone-ului, iar Apple a vrut să mărească vânzările iPod-urilor cu aceste două modele compacte. Această mișcare pe care tocmai au făcut-o nu este deloc surprinzătoare: niciunul dintre modele nu a fost actualizat de ani buni. Totuși, ne-a părut rău.

Shuffle-ul a fost cel mai mic iPod creat vreodată. El constă propriu zis într-o rotiță meniu fără ecran. În schimb, îl puteați atașa oriunde fără să vă faceți griji, grație clipului de pe spate, care a fost adăugat începând cu a doua generație a produsului. Această serie are în total patru generații, dintre care ultima a apărut în septembrie 2010.

Merită să urmăriți momentul în care Jobs anunță produsul, care a fost momentul ” One More Thing” al Keynote-ului din septembrie 2005. Jobs, la început, a fost categoric împotriva unui iPod fără ecran, dar până la urmă a fost de acord.

La scurt timp după shuffle a apărut și nano-ul. Scopul acestui produs a fost acela de a continua conceptul de iPod mini care era foarte popular datorită dimensiunii sale. Din acest motiv, nano-ul a fost cel de-al doilea cel mai mic și mai ușor iPod după shuffle, și avea chiar și un ecran. Au fost șapte generații de nano, iar ultima a apărut în 2012.

Steve Jobs a făcut o prezentare memorabilă și acestui produs. Încă se mai poate simți impactul chiar dacă au trecut mai mult de zece ani, de când el a scos iPod-ul nano din buzunarul mic din partea dreaptă a blugilor.

Apple a confirmat retragerea acestor produse într-un comunicat de presă și au anunțat, de asemenea, că vor dubla capacitatea de stocare a dispozitivului iPod touch.

“Astăzi, simplificăm gama noastră de dispozitive iPod cu două modele de iPod touch, care de acum vor avea o capacitate dublă, iar prețul va începe de la doar 199 de dolari și întrerupem iPod shuffle-ul și iPod nano-ul”, a scris Apple.

Apple poate mulțumi foarte mult iPod-ului introdus în 2001. Acesta a fost produsul care a relansat compania astfel încât Apple să poată deveni gigantul tehnologic pe care îl avem astăzi. Deși mulți oameni s-au gândit la mijlocul anilor 2000 că telefoanele capabile să redea și muzică vor ucide complet linia iPod-ului, nu s-a întâmplat așa. Paradoxal, nu unele “walkman-mobile” ci chir iPhone-ul însuși a pus capăt succesului iPod-ului.

Rămâne un singur produs, iPod touch, pentru a menține familia de produse în viață. Dacă va fi întrerupt și el, se va termina o epocă …

sursa: The Verge

MBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.