imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

La ce trebuie să fii atent atunci când vinzi sau cumperi un Apple Watch la mâna a doua


Este foarte posibil ca atunci când îți vinzi ceasul Apple Watch pe care l-ai folosit, să întâmpini următoarea problemă: noul proprietar nu-l poate activa. Ceea ce înseamnă câteva minute absolut jenante, timp în care îți bați capul cum să rezolvi problema. Noi îți vom arăta, însă, ce trebuie să faci înainte să cumperi sau să vinzi un Apple Watch second-hand tocmai pentru a evita o situație inconfortabilă.

Probabil mulți dintre noi au trecut exact prin această situație. Și nu mai menționăm cât de mult se poate diminua entuziasmul cu privire la noul produs Apple atunci când cumpărătorul sau vânzătorul nu știe ce să facă în acest caz. Ar trebui să te obișnuiești deja să faci un pas absolut normal când îți vinzi vechiul tău produs Apple, fie că e vorba despre iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch: să resetezi produsul la setările din fabrică înainte să-l dai mai departe. Singurul mod de a face acest lucru la un Apple Watch este să apeși pe butonul Digital Crown din lateral și apoi să accesezi opțiunile Settings > General > Reset, aflate în meniu. Dispozitivul te va avertiza apoi că toate setările și datele vor fi șterse din el. Funcționează la fel ca în cazul unui iPhone.

De obicei, după aceea, vei primi o informație pe email care îți va spune că dispozitivul nu mai este în serviciul „Find My iPhone” și că Activation Lock nu mai funcționează, iar sistemul a deconectat ceasul de la contul tău Apple ID. Acest lucru este posibil doar în cazul unui Apple Watch dacă îl decuplezi dinainte și pe el, dar și iPhone-ul. Poți face asta în aplicația Watch prin accesarea ferestrei My Watch, unde vei apăsa ulterior pe „i”, aflat chiar lângă numele dispozitivului. Apoi apeși opțiunea „Unpair Apple Watch”. Odată ce ai făcut acest lucru și ai resetat toate funcțiile din fabrică, noul utilizator va putea să activeze ceasul fără probleme.

Nu este nicio problemă dacă citești acest articol prea târziu, să spunem așa: poți decupla cele două dispozitive la fel de bine și de la distanță. Mai întâi, trebuie să-ți retragi contul tău Apple ID din Apple Watch. Du-te în meniul Settings din iPhone sau iPad și apoi apasă pe numele tău și du-te în jos. Selectează Apple Watch și șterge-l din listă. În pasul numărul doi, vei deschide aplicația „Find My iPhone”, vei apăsa pe „Watch” și apoi pe „i”, pe care îl găsești în partea de jos, în colțul din dreapta al ecranului. Acum poți deconecta dispozitivul prin apăsarea iCloud ID de la baza ecranului, iar astfel închizi Activation Lock.

De asemenea, poți urma acești pași de pe orice browser. Deschizi site-ul iCloud.com și te conectezi prin Apple ID, iar ulterior vei găsi toate dispozitivele tale sub meniul Settings. Șterge Apple Watch din listă. Odată ce ai făcut asta, apăsă pe „Find My iPhone”, conectează-te la iCloud și accesează „All devices”. Găsește „Apple Watch” și apoi apasă și de data aceasta pe „i” și șterge-l din listă. De aici încolo, nu ar trebui să mai fie nicio problemă cu atribuirea dispozitivului Apple Watch unui iPhone care are un cont diferit.

newMBA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.