imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Kuo: Ne așteptăm să sosească difuzorul Apple Siri


Faimosul analist Ming-Chi Kuo crede că Apple va ataca Echo-ul celor de la Amazon, urmând să introducă la WWDC un difuzor Siri foarte asemănător cu Echo.

Rivalitatea dintre asistenții personali se va înteți. Deși Apple a fost prima companie care a pus la dispoziția publicului larg inteligența artificială, competiția pentru Siri a crescut de-a lungul anilor. Cel mai interesant concurent este Amazon Echo și asistentul personal care trăiește în interiorul lui, Alexa. Amazon a crezut că un asistent care are și o prezență fizică este mai plăcut și mai practic. Se pare că au avut dreptate: Alexa este prezentă în din ce în ce mai multe case, mai ales în Statele Unite.

Situația este clară: Apple ar trebui să creeze ceva similar, mai ales că dispozitivele HomeKit devin tot mai populare. Un dispozitiv central de control care înțelege ceea ce spunem are cu siguranță locul său în acest ecosistem. Cu toate acestea, dacă este să fim cinstiți, Siri nu a avut parte de actualizări importante de ceva vreme. Acum, știe să citească scorurile de cricket cu voce tare și poate controla lumina în camera de zi, dar nu este suficient pentru a-l pune în mijlocul unei camere în stadiul actual.

Cei doi mari rivali: Amazon Echo în stânga, Google Home în dreapta.
Cei doi mari rivali: Amazon Echo în stânga, Google Home în dreapta.

Sperăm, și credem că avem toate motivele pentru asta, că Apple nu a neglijat asistentul său personal și a lucrat pentru a-l face pe Siri mai inteligent. Ar putea fi un moment foarte bun să introducă un asistent personal mult mai inteligent la WWDC anul acesta. Dacă acest lucru se va confirma, probabil va veni și timpul ca atunci când ajungem acasă să fim întâmpinați de Siri întrupat într-un corp elegant, cum doar cei de la Apple știu să proiecteze. Analistul de la KGI, Ming-Chi Kuo crede că un difuzor Siri ar putea fi anunțat, alături de obișnuitele actualizări ale sistemului de operare, în luna iunie. El crede că șansa ca acest lucru să se întâmple este mai mare de 50%.

În plus, analistul taiwanez avansează și specificații concrete. Conform celor spuse de el, difuzorul va avea un sunet excelent. Acesta va fi livrat de cele 7 tweetere și un subwoofer care se vor afla în carcasa sa. În ceea ce privește SoC, dispozitivul ar putea fi construit folosind cipurile din iPhone 6 sau 6s, și va fi, în mod evident, compatibil cu AirPlay. Nu ar trebui să ne surprindă faptul că Apple dorește să creeze un produs de o calitate mult superioară Echo, ceea ce înseamnă că și prețul va fi mai mare. Vorbim despre un dispozitiv Apple la urma urmei.

Un alt analist, Sonny Dickson, a scos la iveală acestea. El susține, că designul viitorului produs se va asemăna, cel mai probabil, cu designul actualului Mac Pro. Informațiile lui Kuo nu confirmă însă acest lucru. Au apărut știri și despre cine ar putea fabrica produsul pentru Apple, analistul consideră că ar putea fi vorba despre Inventec, cei care fabrica și AirPods-urile pentru compania cu sediul în Cupertino. Kuo estimează că în primul an ar putea fi livrate 10 milioane de dispozitive. Acest lucru ar fi bun pentru Apple, deoarece estimările spun că până în 2018 vor fi vândute mai multe Echos decât iPad-uri și Apple trebuie să facă ceva dacă dorește să-și păstreze poziția dominantă în piață.

Așa cum am spus mai devreme, Kuo e destul de nesigur cu privire la momentul în care acest produs va fi lansat. Am putea foarte bine fi și în situația în care la WWDC de fapt nu se va vorbi despre produsul real ci doar de un SDK destinat dezvoltatorilor, urmând ca produsul să fie lansat în septembrie. Personal, suntem puțin sceptici cu privire la posibilitatea de a vedea un astfel de produs la WWDC, dar sincer, sperăm să ne înșelăm.

sursa: 9to5mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.