imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Keynote Live – Vârful în materie de prezentări 


Această funcție ne-a lăsat cu gura căscată. Keynote Live este un serviciu multiplatformă care permite oricui să îți urmărească prezentarea pe un notebook, telefon mobil sau tabletă. Să vedem cum funcționează!

Inițial, am vrut să încerc să văd cum funcționează Keynote Presenter, deoarece nu-l mai folosisem de ani de zile. Acesta a fost momentul când mi-am dat seama că există o nouă opțiune care a apărut de curând. Keynote Live este genial!

Apoi le-am arătat și colegilor mei cum funcționează Keynote (nici ei nu știau despre asta), pe urmă ei l-au arătat oamenilor care nici măcar nu auziseră despre Keynote. Oamenii l-au îndrăgit, așa că am ajuns la concluzia că ar merita să fie inclus pe lista cu sfaturi zilnice, în cazul în care suntem toți în aceeași barcă.

Este destul de simplu. Vizionarea unei prezentări se petrece, de obicei, astfel: oamenii stau într-o sală de conferințe și urmăresc  o proiecție, care este vizibilă sau nu. În cel mai rău caz, nu există afișaj comun la întâlniri. Aici intervine Keynote Live și se dovedește a fi un serviciu util, făcând posibil, cu ajutorul unei legături, ca toată lumea să poată vedea prezentarea pe propriile gadget-uri, fiind astfel o multiplatformă.

Totuși, nu am aprofundat întreaga chestiune, așa că nu știu ce alte soluții similare mai există pe piață. Însă Keynote Live oferă o experiență similară acelor aplicații interactive “de vot” care sunt utilizate de către studenți la cursuri. Poți face prezentarea disponibilă pentru oricine dacă urmezi pașii de mai jos:

  1. Deschide prezentarea pe Mac, iPad, iPhone sau computer via iCloud.com
  2. În colțul din dreapta sus apasă pe secțiunea “…”
  3. Apasă “Use Keynote Live”
  4. Apasă “Invite Viewers” și vei putea partaja prezentarea pe AirDrop sau vei putea copia linkul pentru a-l trimite prin iMessage sau prin alte sisteme de mesagerie și platforme media online.

Dacă dorești ca spectatorii să aibă nevoie de o parolă pentru a vedea prezentarea, apasă pe ”Mai multe opțiuni”. Cu această soluție, oricine, oriunde, de la orice dispozitiv se poate alătura prezentării. Odată ce ai făcut asta, singurul lucru care ți-a mai rămas de făcut este să începi prezentarea, care probabil va avea nevoie de 15 secunde pentru încărcare dacă vorbim despre Keynote, iar în cazul diapozitivelor audienței va mai fi nevoie de încă 15 secunde.

Black Friday iPad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.