imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

Jony Ive apără frumusețea produselor realizate cu mașini


Apple intenționează să surprindă lumea modei la evenimentul ‘Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology’ de anul viitor, pe care îl sponsorizează. Sunt cunoscute puține detalii despre acest proiect, dar cel care este guru în materie de design la Apple a lăsat să se întrevadă puțin din ceea ce vizitatorii ar putea să vadă la eveniment, într-un interviu despre colaborarea dintre tehnologie și modă.
ji
Jony Ive, editorul șef de la Vogue Anna Wintour și Andrew Bolton curatorul Costume Institute  au stat împreună cu Wall Street Journal (http://www.wsj.com/articles/unpacking-the-apple-met-museum-fashion-collaboration-1445372039) să discute despre show – care va avea loc pe 2 mai  2016 – și misiunea acestuia de a combina tehnicile tradiționale manuale cu automatizări precum imprimarea 3D, pentru a explora “spectrul complet de procese prin care îmbrăcămintea este concepută și realizată“.

Apple a fost printre primele companii care a folosit linii de design automatizate pentru a realiza perfectele carcase de MacBook, iPhone, iPad si Apple Watch. În timp ce unii designeri au ridiculizat utilizarea mașinilor automate preferând metodele “artizanale”, Jony Ive a spus că: “Este o noțiune complet falsă că există o valoare inerentă în ceea ce este făcut de mână, sau o inerentă lipsă de valoare în ceea ce este făcut de mașină”.

Atât Jony cât și Anna Wintour purtau noile curele Hermes pentru Apple Watch în timpul interviului. Ive a vorbit de asemenea despre faptul că Apple Watch este prima incursiune a companiei în domeniul modei, dar acum întrepătrunderea dintre tehnologie și modă este parte din misiunea Apple.
“Produsele devin din ce în ce mai personale, și un obiect care este purtat la încheietura mâinii ne-a adus în domeniul modei”, a spus Ive. “Acestea sunt problemele care sunt aproape de sufletele noastre. Capacitatea noastră de înțelegere va modifica și defini viitoarele produse la care vom  lucra. Suntem doar la început”.

La expoziția Met Costume Institute vor fi prezenți treizeci și șase de designeri cu peste 100 de articole de îmbrăcăminte din 1880 până în prezent. Vor fi spații dedicate proceselor tradiționale, cum ar fi tricotatul, dantelăria și pielăria, dar și altele dedicate tehnologiilor noi precum modelarea thermo, tăierea cu laser, imprimarea 3D și sudarea cu ultrasunete.

sursa: Cult of Mac

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.