imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

JBL Xtreme- Party starter


Lansată în septembrie 2015, JBL Xtreme este una dintre acele boxe care îți atrage atenția. Are un design inovator, materiale folosite sunt capabile să reziste chiar și în condiții meteo nefavorabile, iar sunetul este extrem de puternic și capabil să întrețină orice petrecere, atât în interior cât și în aer liber.

Ce este în cutie?

Recunosc că am avut câteva dificultăți în a deschide cutia, deoarece greutatea un pic cam mare a boxei face procesul de “unpacking” puțin mai complicat față de alte boxe, dar credeți-mă că a meritat efortul.

În cutie găsim boxa, cablul de alimentare, manualul de instrucțiuni, dar și ceva cu totul nou: o curea care se poate lega de boxa pentru a ușura modul în care o putem transporta, greutatea ei fiind cam mare, comparativ cu celelalte boxe portabile.

JBL Xtreme este disponibilă în trei culori: negru, albastru și rosu, iar cea albastră este preferata mea. Este un albastru închis, nu se umple de praf foarte repede dacă o scoateți în aer liber, dar dacă se întâmplă acest lucru, am o veste foarte bună deoarece aceasta se poate curăța cu ușurință sub un jet de apă, boxa este certificată ca fiind rezistentă la stropirea cu apă.

JBL Xtreme este o boxă portabilă, ce se poate conecta cu orice dispozitiv prin bluetooth, are două porturi USB și unul pentru cablu auxiliar, ceea ce facilitează conexiunea cu orice dispozitiv. Prin bluetooth se pot conecta până la 3 smartphone-uri sau tablete în același timp, putând reda muzica pe rand de pe oricare dintre cele 3 dispozitive.

De asemenea, JBL Xtreme are un microfon incorporat, acesta permite preluarea de apeluri, iar cu ajutorul funcției de anulare a zgomotului și ecoului, apelurile sunt clare și fără zgomot de fundal.

jblExtreme_USB

Bateria este extrem de puternică, 10000 mAh Li-ion, care are o autonomie de până la 15 ore de redare a sunetului, de asemenea are port dublu USB care-ți pot încărca telefonul sau orice alt dispozitiv. Materiale folosite îți permit utilizarea în orice spațiu, chiar și în aer liber, la piscina sau în curte, deoarece este rezistentă la stropirea cu apă.

Carcasa si design

Carcasa este una destul de voluminoasă, având dimensiuni de 126mm/283mm/122mm. Poate unora li se va părea un pic cam dificil de transportat și cu siguranță greutatea boxei de aproape 2 kg nu ușurează acest lucru. Forma sa cilindrică și carcasa din cauciuc nu îi permit să alunece și se stabilizează foarte ușor pe orice suprafață datorită piciorușelor din cauciuc.

La capătul din spate al difuzorului sunt toate porturile cu ajutorul cărora poți chiar să îți încarci telefonul mobil. Cel mai interesant la acestea este modul în care JBL a ales să le protejeze atunci când nu sunt utilizate, cu ajutorul unui fermoar, dar acest lucru face ca porturile de acces să fie foarte greu de utilizat deoarece spațiul îngust face incomodă introducerea unui cablu auxiliar sau chiar a celui de încărcare.

Calitatea sunetului și performanțe

În acest caz, poate că numele spune totul: JBL Xtreme. Sunetul este exact așa cum m-am fi așteptat să fie: extrem de bun. Sunetul puternic este capabil să umple cu ușurință o încăpere sau să facă față unui eveniment în aer liber, iar bass-ul este amplu.

Butoanele de volum, cel de conectare prin bluetooth și butonul de apel se găsesc în partea de sus o boxei, iar în partea frontală sunt două woofere de 63 mm și doua tweetere de 35 de mm, puterea fiind de 40W RMS. În interior se găsesc două amplificatoare de clasa D, un amplificator ce este recomandat în general pentru astfel de boxe portabile, având o eficiență foarte bună.

De asemenea, Xtreme oferă posibilitatea de a conecta wireless mai multe boxe în paralel. Acestă opțiune se recomandă celor care doresc să creeze un sistem audio surround sau să aibă cate o boxă în fiecare cameră.

Am încercat diferite genuri de muzică pe Xtreme și am fost foarte mulțumită de calitatea pe care aceasta o oferă. Bass-ul este puternic pe diferite genuri muzicale. Am testat mai ales pe melodii jazz sau hip hop. Singurul dezavantaj este că atunci când volumul este la maxim, poate distorsiona puțin sunetele înalte, dar dacă reduci doar un pic din volum sunetul revine la calitatea sa inițială.

JBL Xtreme s-a comportat foarte bine și pe solo-ul de chitara de la melodia “Nothing else matters” a celor de la Metallica. Sunetul a fost la înălțimea melodiei: curat, puternic și cu un mesaj de transmis și anume că Xtreme poate reda toate genurile de muzica la o calitate foarte buna.

Concursuri si premii

JBL Xtreme este câștigătoare a unui număr mare de distincții, cele mai importante fiind cele câștigate la categoria European Mobile Speaker 2015-2016 la EISA (European Imaging and Sound Association) și Red Dot Award pentru design-ul său inovator.
EISA reprezintă o asociație la nivel european ce este formata din specialiști de la diverse reviste ce conțin recenzii sau noutăți privind ultimele tehnologii audio-video și recunosc că acest premiu mi-a întărit opinia privind performantele foarte bune ale boxei portabile JBL Xtreme.

Verdict

Motivele pentru a achiziționa o boxă precum JBL Xtreme sunt numeroase, în mare parte datorita sunetului său puternic și a design-ului. Este o boxă care se adresează persoanelor active, care au nevoie de o boxă portabilă, ce se poate conecta cu ușurință la orice telefon sau tabletă, cu o autonomie foarte mare a bateriei și rezistentă la diverse condiții meteo nefavorabile. Este o boxa ce se poate utiliza la grătar sau piscină, fiind capabilă să întrețină chiar și o petrecere.
Un dezavantaj ar fi dimensiunile cam mari și greutatea pentru o boxa portabilă, dar cureaua de umăr existentă în pachet poate ușura modul în care o putem transporta. Ea se prinde în cele doua cârlige metalice de la baza boxei. Un alt inconvenient ar putea părea prețul, puțin cam mare 1349 de lei.

În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei boxe portabile cu conectivitate prin bluetooth, vă recomand să testați JBL Xtreme cu prima ocazie pe care o aveți și cu siguranță nu o să fiți dezamăgiți.

MBA Retina
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.