imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iTunes Movies nu mai crește la fel de repede


Chiar dacă Apple consideră veniturile din segmentul de servicii un aspect din ce în ce mai important de la an la an, iar compania a avut un succese destul de mare cu Apple Music la început, cota de piață a iTunes Store-ului arată o tendință descrescătoare în timp ce concurența crește constant.

Potrivit unui raport publicat de Wall Street Journal, mina de aur a Apple, care a avut rezultate minunate până acum, începe să încetinească. Din ce în ce mai puțini oameni cumpără sau închiriază filme din iTunes Stores. Deși conducea în categoria sa cu 50%, în 2012, cota de piață a companiei din Cupertino a scăzut până la 20-35% anul acesta. Trebuie precizat că acțiunile pieței de filme digitale sunt aproape imposibil de urmărit. Apple nu publică, de obicei, cifre exacte despre acest segment, iar Wall Street Journal a compilat cifrele acestui raport pe baza datelor studiourilor de film.

Apple încă nu a dezvăluit informații concrete în legătură cu acest subiect; dar nici nu a negat autenticitatea acestui raport. Un purtător de cuvânt Apple a declarat că abonamentele Netflix și HBO realizate prin intermediul App Store se bucură de o mare popularitate zilele acestea. Purtătorul de cuvânt a adăugat, de asemenea, că cererea de achiziționare sau închiriere de filme a crescut considerabil în ultimul an și a atins cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani în industrie. Estimările spun că acest segment a crescut cu 12%, ceea ce înseamnă o piață de 5,3 miliarde de dolari: în consecință, indiferent cât de mult a crescut cota de piață a companiilor concurente, veniturile Apple probabil nu au scăzut deloc.

Cele mai mari două servicii concurente pentru iTunes Movies sunt Amazon Prime (care este acum disponibil și pe Apple TV) și Comcast, care oferă servicii prin propriile set-top box-uri. Primul are o cotă de piață de 20%, în timp ce acesta din urmă are 15%. Dacă estimările sunt corecte, asta înseamnă că Apple este încă liderul pieței, dar nu mai are un avantaj atât de mare față de celelalte. Persoanele din industrie spun că problema cea mai urgentă este faptul că aceste două companii încearcă să își cumpere drumul în industria cinematografică, în timp ce Apple încearcă să facă afaceri cu studiourile de film, dar ca outsider. Deși nu este un secret că strategia Apple este de a oferi filme care rulează încă în cinematografe, este un lucru destul de costisitor, și nu pare că vor putea ajunge la o înțelegere cu distribuitorii.

sursa: 9to5mac

Dacă sunteți interesat de mai multe articole despre iTunes, puteți găsi totul în dosarul dedicat!

MBP13
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.