imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Îți vei dori acest Apple Pencil chiar dacă nu ai iPad


Un nou patent Apple a fost aprobat recent. Și este chiar un patent grozav! Întrezărim un viitor luminos pentru Apple Pencil.

Din moment ce Apple Pencil a fost lansat odată cu iPad Pro în noiembrie 2015, acesta nu a suferit prea multe modificări de atunci. Bineînțeles, nu este ușor să vii cu modificări semnificative la un “creion” digital. Cu toate acestea, se pare că inginerii Apple au reușit să regândească tocmai conceptul de la baza Apple Pencil, pentru a face din acesta un adevărat membru al ecosistemului Apple.

Astfel, a apărut un nou patent (No. 62/363,172) care a fost deja aprobat în ianuarie de autoritățile responsabile din SUA. Iată și titlul patentului:

Content Creation Using Electronic Input Device on Non-Electronic Surfaces

 

Este un titlu destul de înșelător, dar putem vedea clar despre ce este vorba. Este vorba despre un Apple Pencil care ar putea fi folosit nu doar pe suprafața display-ului iPad Pro, dar și pe alte dispozitive care au o suprafață suficient de netedă. Astfel, nu va mai conta dacă Apple Pencil va fi conectat la iPad sau la iMac, acesta va fi compatibil cu toate dispozitivele. Cu alte cuvinte, va deveni un accesoriu universal, la fel ca AirPods.

Cu toate acestea ne rămâne o întrebare: cum va fi înregistrată mișcarea stylus-ului? Inventatorii au oferit mai multe alternative, de la senzori de mișcare și orientare, la o schemă triangulară bazată pe electromagnetism sau pe unde sonore. Cu ajutorul anumitor tehnologii, nu va fi nevoie de o suprafață pe care să scriem. Mișcarea ar putea fi detectată și atunci când mișcăm creionul în aer. Adăugând opțiuni pentru realitate augmentată, am putea avea multe utilizări noi cum ar fi posibilitatea de a crea un plan 3D.

Totuși, așa cum se întâmplă în cazuri altor patente, nu putem fi siguri că această invenție va deveni realitate. Dar, cu siguranță, acest patent promite un viitor luminos pentru Apple Pencil. Asta și pentru că, dacă va deveni un produs universal, acesta va atrage mai mulți utilizatori.

Source: AppleInsider

MBP13
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.