imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone XS și XS Max: Informații despre RAM și capacitatea bateriei


Apple nu are obiceiul să intre în detalii tehnice pe timpul prezentărilor Keynote, dar nici pe site. Mai ales când e vorba de subiecte sensibile, precum dotarea RAM sau capacitatea bateriilor. Însă de data asta, toate aceste informații au devenit publice pentru iPhone XS și XS Max (nu, nu a fost omis nici iPhone XR). 

Potrivit unui raport recent, iPhone XS și XS Max vor sosi echipate cu 4GB RAM. Între timp, iPhone XR va avea „doar” 3GB. În ce privește bateria, iPhone XS Max are un acumulator de 3 174 mAh. iPhone XS va avea o capacitate de 2 685 mAh.

În cazul modelului de 5.8 inchi – iPhone XS – asta presupune o scădere cu 2.2% față de bateria de 2 716 mAh inclusă în iPhone X. Însă timpul de utilizare al noului dispozitiv, cu o singură încărcare, e mai mare cu ce puțin jumătate de oră față de modelul de anul trecut.

iPhone XS Max e regele selecției de anul acesta, în principal dacă vorbim de capacitatea bateriei, de 3 174 mAh. Asta înseamnă o îmbunătățire cu 17% față de iPhone X. Timpul de utilizare se extinde cu o oră și jumătate. Acest lucru se datorează în principal consumului scăzut de energie al noilor componente. Un alt motiv pentru această eficientizare e noul sistem iOS, care a fost, la rândul său, optimizat pentru consum scăzut.

Surpriza însă nu vine de la iPhone XS și XS Max

Cu toate astea, cele mai interesante cifre le avem pentru iPhone XR. Acesta are o capacitate a bateriei aproape la fel de mare ca XS Max, și anume 2 942 mAh. Cu toate astea, ni s-a promis că acest dispozitiv va oferi mai mult timp de utilizare cu o singură încărcare. Acest lucru se datorează, în principal, faptului că are un display mai mic și o rezoluție mai scăzută.

Baterie iPhone. Aceeași tehnologie Li-ion e utilizată și pentru noile modele iPhone XS și XS Max.

Oricum, e mai mult decât binevenit faptul că producătorul acordă atenție acestui subiect, și că încearcă să eficientizeze cât mai mult durata bateriilor. Cu toate astea, încă nu avem parte de mult așteptata revoluție a bateriilor.

Sursa: MacRumors

Vezi oferta de produse iStyle!

ipadair3
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.