imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone XR: la fel de rapid ca modelele flagship?


Într-un cuvânt: da! Cu toate astea, surprinzător e că, la unele capitole, iPhone XR se descurcă mai bine decât modelele XS și XS Max…

Acum că toate cele trei modele au apărut pe piață, putem verifica pe bune afirmațiile celor de la Apple. Conform acestora, desi iPhone XR nu e chiar atât de scump, etalează aceleași performanțe ca iPhone XS și XR. Toate modelele lansate anul acesta sunt dotate cu procesoare A12 Bionic. Așadar, nu ar trebui să ne surprindă că:

performanțele lor sunt identice.

Rezultate obținute pe Geekbench de iPhone XR.

În plus, performanța single-core obținută de iPhone XR arată că acesta e cu 13% mai rapid decât modelul flagship de anul trecut, iPhone X. Iar la capitolul multi-core, scorul a fost cu 10% mai bun. Potrivit unui test GPU Metal API-based, performanța grafică a crescut cu fantastic procent de 40%. În caz că te gândești să treci de la un dispozitiv la altul, ar fi bine să iei în calcul și aceste detalii.

iPhone XR: rezultate grafice

Iar asta nu e tot! Potrivit unui test realizat de Macworld, s-a dovedit că la diferite aspecte ale performanței grafice, iPhone XR depășește cu puțin chiar și modelul iPhone XS. Asta pentru că atunci când vorbim de pixeli, în cazul modelului iPhone XS, placa grafică are de gestionat cu 80% mai mulți pixeli, și cu 125% pentru iPhone XS Max.

Marele avantaj al modelului iPhone XR e durata de viață a bateriei. Potrivit celui mai dur test benchmark, acesta are o durată de utilizare a bateriei cu 19 minute mai mare decât iPhone XS Max, în timp ce modelul iPhone XS e depășit cu mai bine de o oră. Dacă vorbim de durata bateriei în condiții naturale de utilizare, diferențele sunt și mai mari. XR ține cu 30-35 de minute mai mult decât XS Max și cu aproximativ 2 ore mai mult decât XS.

Hai să facem o comparație și cu iPhone 7 Plus. Ambele dispozitive au o baterie de 2 900 mAh și displayuri LCD. Mai mult, displayul modelului 7 Plus e cu 7% mai mic. Cu toate astea, iPhone XR funcționează cu o oră și 45 de minute mai mult, cu o singură încărcare. Se poate afirma cu ușurință că iPhone XR are cea mai bună durată a bateriei dintre toate modele existente.

Sursa: 9to5Mac

Vezi oferta de produse iStyle!

ipad
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.