imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone XR a fost prezentat oficial!


A fost prezentat și cel de-al treilea model de anul acesta: iPhone XR. În mod curios, deși nu e modelul high-end, acesta a fost păstrat pentru finalul evenimentului. Așa cum ne așteptam, dispozitivul destinat să înregistreze un succes fantastic are margini subțiri, un display LCD de 6.1 inchi, Face ID și un preț accesibil.

În mod interesant, vedeta evenimentului Keynote de anul acesta nu a părut să fie modelul high-end, ci dispozitivul ambiguu, așteptat cu ceva mai mult entuziasm, denumit iPhone XR. Motivul pentru care îl caracterizăm ca fiind ambiguu e că Apple nu a mai lansat niciodată un astfel de dispozitiv. Nu doar că iPhone XR împărtășește o mulțime de caracteristici cu modelele high-end. Acesta are și un display de 6.1 și pornește de la un preț accesibil.

Unul dinte compromisurile evidente, dacă e să facem comparația cu modelele high-end, e displayul: LCD în loc de OLED. Cu toate astea, displayul afișează o rezoluție de 1792 x 828 pixeli și operează cu obișnuita valoare de 326 PPI. În plus, a primit și un nou nume: Liquid Retina. Apple afirmă că acesta e cel mai performant display LCD creat vreodată. Noi tindem să îi credem, pentru că această tehnologie a fost deja testată destul de temeinic. Cu siguranță că va oferi o experiență vizuală extraordinară, chiar dacă nu atât de impresionantă precum cea oferită de OLED.

iPhone XR: Inovații și compromisuri

O altă diferență se regăsește la nivelul cadrului. Acesta a fost realizat din aluminiu, nu din oțel inoxidabil, ca la variantele premium. Tehnologia 3D Touch a fost și ea eliminată, dar se pare că nu vor fi mulți utilizatori care-i vor duce dorul. Noi credem în continuare că s-a renunțat prea ușor la această tehnologie. Cu toate astea, avem parte de feedback-ul haptic, tehnologie familiară unora dintre utilizatori fiindcă au întâlnit-o în prealabil pe Trackpad-ul de pe MacBook Pro. Această noutate e menită să simplifice trecerea la un design fără buton de Home. În loc de rezistență la apă și praf IP68, iPhone XR vine cu o certificare IP67. Iar în loc de cele două camere, pe spate va avea una singură.

Pe de altă parte, XR e animat de același procesor A12 ca dispozitivele Xs și Xs Max. Așadar, mai mult ca sigur utilizatorii nu vor duce lipsă de viteză și putere de calcul. Un alt aspect de lăudat e că Apple a inclus Face ID lângă camera de 7 megapixeli de pe față. Astfel, noii posesori nu vor fi nevoiți să renunțe la Animoji. În teorie, bateria ar trebui să țină cu o oră și jumătate mai mult decât bateria cu care e echipat iPhone 8 Plus. Aceasta ar fi o creștere remarcabilă.

Cheia succesului

Așa cum ne așteptam deja, iPhone XR va străluci în mai multe variante de culori. De exemplu modelele pe negru, coral, albastru, galben și roșu arată excelent. Niciun iPhone nu a mai fost disponibil într-o gamă atât de variată de culori de la iPhone 5c încoace.

iPhone XR pe galben și roșu, pe fundal gri.

Toată lumea se așteaptă ca iPhone XR să fie un real succes nu datorită culorilor sau faptului că s-au făcut relativ puține compromisuri, comparativ cu modelele high-end. Motivul principal e prețul. În vreme ce iPhone Xs Max șochează publicul cu un preț maxim de 1 449 de dolari (ei bine, da, e Max!), prețul de pornire pentru un iPhone XR e de 749 de dolari. Acesta e un preț prietenos, care va asigura, cu siguranță, popularitatea produsului.

Create your own user feedback survey

Vezi oferta de produse iStyle!

Află mai multe: Vezi noile modele high-end: iPhone XS și XS Max! | A fost prezentat Apple Watch 4 – vezi primele detalii!

mbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.