imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone X cu panouri solare pentru 5000 de dolari. Merită?


În sfârșit avem un dispozitiv care merită cu adevărat! Acest dispozitiv este un telefon demn de un șeic arab! Trebuie doar să cumulăm munca lui Nikola Tesla, a lui Steve Jobs și a lui Elon Musk și vom obține iPhone X cu panouri solare la un preț de 5 000 de dolari. Să menționăm și că dispozitivul este produs de compania rusă numită Caviar.

Acesta ar putea fi doar un ideal rusesc: panouri solare pe un iPhone X. Întotdeauna am știut că tipii aceștia sunt genii. În timp ce concurenții încearcă să copieze designul iPhone-ului X și să învingă mașinăria de făcut bani a companiei Apple, Caviar a început să producă iPhone-uri personalizate. Aceste dispozitive nu sunt promovate într-un mod exagerat datorită Animoji-urilor și a elementelor aurii, ci din cauza panoului solar.

La început suna ca o idee bună, dar arată-ne o persoană care s-ar putea acomoda cu încărcarea.  Prețul de aproape 5 000 de dolari ne-a surprins, chiar dacă vor fi fabricate doar 999 de piese. Ei au planificat să facă 99, dar a existat o cerere atât de mare în stadiul de pregătire, încât au fost nevoiți crească numărul. Dacă am fi fost un șeic arab care se plimbă pe o cămilă, ar fi fost dispozitivul perfect, chiar dacă ar fi trebuit să plătim de 4 ori mai mult decât pentru un iPhone X normal, care nu este oricum atât de ieftin.

În timp ce visam la o viață de lux, ne-am amintit că am avut un telefon cu panouri solare. Da, LG a avut o astfel de idee în 2009 și a vrut să vină pe piață cu câteva dispozitive ecologice suplimentare, astfel încât au creat un telefon cu touch screen și cu un panou solar dezgustător, atașat pe spate. Pe lângă faptul ca a fost total inutil, dispozitivul era verde doar în măsura în care era expediat într-o cutie de hârtie reciclată.

A fost de neuitat, dar există vreun loc pentru un astfel de iPhone? Dacă cheltui în jur de 5 000 de dolari pe un astfel de telefon prietenos și ecologic, super-strălucitor numit Tesla, trebuie să existe un motiv. Compania intenționează să-i dea primul dispozitiv disponibil lui Elon Musk. Dacă intenționezi să-ți iei un dispozitiv ca acesta, să nu ai speranțe că nu-l vei mai încărca de acum încolo.

Nu avem informații exacte cu privire la cantitatea de energie electrică pe care o poți economisi prin utilizarea acestui iPhone cu alimentare solară, dar am încercat să calculăm un număr aproximativ. Înainte de a intra în profunzimile matematicii, iată câteva date despre panourile solare:

  • Durata medie de viață a unui panou solar este de 20-40 de ani
  • Între panouri solare există o diferență uriașă în cazul eficienței (2-25%), limita teoretică fiind de 33,7%
  • Depinde într-adevăr de unghiul de incidență al razelor solare (de aceea ele utilizează sisteme de urmărire a energiei solare)
  • O oră de energie emisă de Soare este suficientă pentru a acoperi un an de consum de energie electrică pentru întreaga omenire
  • Nu este ieftin dacă vorbim pe termen scurt, iar în cazul dispozitivelor pe care le schimbi în câțiva ani nu este soluția cea mai practică

Așa că imaginează-ți că ești în mijlocul Saharei cu un șal pe cap. Doar pentru distractie. Apoi iPhone-ul tău sună, Abdul pe linie. Știm că trebuie să ții telefonul într-un unghi optim în comparație cu Soarele. Alege cea mai bună opțiune disponibilă este cea care îți permite să consumi energia de la Soare cu o eficiență de 18% pe o suprafață de 5 inch.

Un panou solar de 1m x 1,5m furnizează 265 Wh și oferă 40 de ore de funcționare unui bec de 100W. Având în vedere capacitatea de 10W a iPhone-ului X, telefonul poate fi reîncărcat de 26 de ori. Dar avem doar o suprafață de 5 inch, iar capacitatea panourilor solare este egală cu mărimea acestora, astfel încât vom obține o performanță de 24,5 Wh.

Acestea sunt doar estimări. Este suficient pentru încărcarea de 2.5x, ceea ce este destul de grozav. Dar trebuie să ții telefonul expus la soare în cel mai bun unghi toată ziua. Nu este cu adevărat sănătos pentru orice tip de baterie litiu-ion. Și, probabil, folosești telefonul puțin diferit, de exemplu, poate ești obișnuit să îl ții în buzunar.

Deci, rezultatele ar putea fi împărțite la 10. Trebuie să te dezamăgim în cazul în care dorești să economisești mai mult la încărcare. Un an întreg de încărcare a unui iPhone X necesită o putere de aproximativ 5kWh, care nu costă prea mult. Dacă ai putea să economisești cei 5 000 de dolari care reprezintă costul dispozitivului cu panou solar, ai putea să-ți folosești iPhone-ul X normal cel puțin 6000 de ani. Așadar, putem afirma în mod clar că panourile solare de pe spate nu au nicio utilizare eficientă.

Dar!

Nu am luat în calcul faptul că 998 de persoane din întreaga lume vor avea telefoane similare. Și poți solicita și gravarea unuia. Si noi doar adăugăm în mod subtil că Steven Segal are deja un iPhoneX de la Caviar. De asemenea, nu uita de ambalaj. Dispozitivul sosește împachetat într-o piele de șarpe  pe exterior și de mătase în cutia interioară.Și dacă încă nu este suficient, poți comanda un iPhone 8 de rezervă cu model Trump si Putin pentru doar 224 000 de ruble.

AWS4 NPI- cumpara acum
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.