imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone X a creat 35% din profitul întregii piețe internaționale de telefonie mobilă


Potrivit companiei Counterpoint Research specializată în analize de piață, iPhone X a avut un Q4 destul de profitabil. A creat de 5 ori mai mult profit pe cont propriu decât alți 600 de producători Android.

La început, se zvonea că nu există nicio cerere reală pentru iPhone X, că nimeni nu va cumpăra dispozitivul, iar Apple chiar a redus numărul de produse fabricate. Iată că iPhone X a avut un real succes și a creat un profit enorm pentru compania Apple.

Potrivit ultimului sondaj Counterpoint, în al patrulea trimestru al anului 2017, iPhone X a generat pe cont propriu 35% din profitul întregii industrii internaționale de telefonie mobilă. Gândește-te puțin la acest lucru – este un număr destul de mare. Dacă nu ar fi existat alte dispozitive mobile și ar fi existat doar iPhone X, ⅓ din profitul din industrie ar fi rămas – doar dacă volumele de vânzări ar fi fost și ele la fel, bineînțeles.

Celelalte iPhone-uri s-au descurcat și ele minunat. iPhone 8 a creat 19,1% din profit, în timp ce iPhone 8 Plus a obținut 15,2%. De asemenea, iPhone 7 și 7 Plus ar putea obține împreună 10%. iPhone-ul vechi de 3 ani a reușit să ajungă pe listă cu 1,8%. Din toți concurenții, doar Galaxy Note 8 (3,9%) și Galaxy S8 Plus (1,7%) ar putea intra în TOP 10.

Astfel, Apple a obținut aproximativ 85% din toate profiturile.

Investitorii sunt probabil bucuroși, deoarece aceste cifre ar putea însemna o creștere de 1% față de anul precedent, în timp ce profitul total al pieței globale a scăzut cu 1%. Așadar, produsele Apple reușesc să crească într-o piață care se află în scădere.

Trebuie să adăugăm faptul că Apple nu împărășește niciodată cifrele exacte cu privire la volumele de vânzări pe dispozitive, astfel încât numărul de Counterpoint nu poate fi validat. Acest lucru poate duce la numere inexacte, dar cifrele estimative nu pot fi greșite.

Sursa: MacRumors

 

 

http://bit.ly/2xs2qOA
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.