imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Această postare nu a fost actualizată de mai mult de un an. Conținutul poate fi depășit.

iPhone-urile sunt extrem de durabile


Nu este nimic nou în această privință, însă un studiu recent arată rezultate uimitoare în privința numărului de iPhone-uri utilizate din 2007 până acum.

Puteți adora sau detesta telefoanele Apple, dar nu este de mirare că, datorită materialelor de calitate pe care compania din Cupertino le folosește la fabricare, produsele sunt foarte rezistente. Aceasta este doar o teorie, însă o companie de marketing, numită Newzoo, a oferit mai multe cifre pentru a dovedi acest lucru.

Potrivit companiei, există 728 milioane de iPhone-uri în uz, ceea ce reprezintă … așteptați … 63% din toate telefoanele Apple vândute din 2007 până azi. Da, aproape două treimi din iPhone-urile fabricate în ultimul deceniu sunt încă în uz . Este uimitor, având în vedere câte dispozitive au ajuns să cadă în toaletă, s-au pierdut, au fost distruse în focul muntelui Doom din Mordor și așa mai departe.

În jur de 31% (228 milioane) din cele 728 de milioane de dispozitive sunt folosite în China. Statele Unite sunt doar pe locul al doilea, cu 120 de milioane de dispozitive (16%). Cel mai popular model este încă primul dispozitiv Apple cu dimensiunile ecranului de 4,7 “, iPhone-ul 6. Acesta reprezintă 21% din dispozitivele folosite conform celor de la Newzoo. iPhone 7, înregistra “numai” 11% în aprilie, ceea ce nu este un rezultat rău pentru un astfel de dispozitiv tânăr.

Aceste cifre spun multe despre durabilitatea telefonului și dacă aruncăm o privire la toate telefoanele din întreaga lume, acest număr de 728 de milioane reprezintă aproape un sfert din toate produsele. Cu toate acestea volumul vânzărilor Apple a fost de numai 15% din totalul vânzărilor în luna aprilie. Ceea ce înseamnă că dispozitivele iPhone sunt mai durabile decât cele ale concurenților.

De aceea, mereu subliniem faptul că, dacă comparați prețurile iPhone-urilor cu cele alte altor dispozitive mai puțin costisitoare, trebuie să luați în considerare și faptul că, pentru un preț mai mare, produsele Apple vor avea o viață mai lungă și vor avea o valoare mai stabilă decât cele ale rivalilor.

sursa: AppleWorld.Today

iPhone XS unicredit
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.