imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone-urile ne vor putea avertiza când primim apeluri spam


Mulțumită unui nou patent obținut de Apple, utilizatorii ar putea avea posibilitatea de a evita apelurile de la spameri. Pe scurt, nu vom mai fi nevoiți să spunem mereu: “De unde ai făcut rost de numărul meu?”.

Așa cum putem primi mesaje de tip spam prin email, este de asemenea posibil să le primim și prin intermediul apelurilor telefonice. Mulți dintre noi s-au confruntat deja cu astfel de situații. Din păcate, deși avem sisteme sofisticate pentru filtrare a mesajelor nedorite în cadrul poștei electronice, nu avem deocamdată o soluție asemănătoare pentru telefon. Mai ales, dacă întâmplător utilizezi un iPhone.

Un nou brevet pentru filtrarea apelurilor spam

Acum, Apple a primit brevetul pentru o tehnologie care ar putea schimba situația. Conform descrierii, sistemul va analiza datele tehnice ale apelului pentru a determina care este natura acestuia. În cazul în care este vorba despre un spam, telefonul ar putea să avertizeze posesorul în avans. Astfel, utilizatorul va putea alege dacă dorește sau nu să preia apelul.

De fapt, Apple a rămas puțin în urma concurenței în această privință. De exemplu, Google a reușit să găsească o soluție deja, cel puțin în cazul vorbitorilor de limba engleză. Utilizatorul poate transfera apelul asistentului digital care va rezolva situația. Cu alte cuvinte, asistentul răspunde la telefon, se prezintă și cere apelantului să-și spună numele și motivul apelului. Utilizatorul nici măcar nu trebuie să asculte discuția, din moment ce aceasta este transpusă în text în timp real, astfel ca utilizatorul să poată decide dacă dorește să se implice sau nu.

Deși nici după implementarea noului patent Apple nu va oferi serviciul descris mai sus, cel puțin vom fi cu un pas mai aproape de soluție.

Sursa: The Verge

 

Citește mai multe despre patentele obținute de Apple:

Se pare că Apple lucrează la câteva tastaturi interesante

Următoarea versiune a FaceID ar putea vedea prin pielea ta

tradeinmbp
Apple Inc. (AAPL)

Ai citit asta?

“Fiecare Mac pe care îl cumpărăm permite IBM să economisească bani.”

Computerele care funcționează sub Windows ajung să fie, în final, de trei ori mai scumpe decât Mac-urile.